Pijnlijk: Joe Biden verspreekt zich nog eens bij ontmoeting met weduwe van Aleksej Navalny

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zich opnieuw versproken tijdens een interview. Hij noemde de weduwe van de overleden Russische opposant Aleksej Navalny “Yolanda”.

gjs

De weduwe en dochter van Aleksej Navalny, Joelia en Dasha Navalnaya, hadden vrijdag een ontmoeting met Joe Biden in Californië. Hij condoleerde hen, een week nadat de Russische opposant in nog mysterieuze omstandigheden overleed in een strafkamp in Rusland.

Na afloop sprak Biden de pers toe. “Vanmorgen had ik de eer om de vrouw en de dochter van Aleksej Navalny te ontmoeten”, zei hij. “Om het voor de hand liggende te zeggen: hij was een man met ongelooflijk veel moed. Het is fantastisch hoe zijn vrouw en dochter hem dat nadoen. Morgen kondigen we nieuwe sancties aan tegen Poetin, die verantwoordelijk was voor zijn dood. En één ding is duidelijk: ‘Yolanda’ gaat door. Ze geeft niet op.”

Maar de weduwe heet dus Joelia, en niet Yolanda. De verspreking van Biden is niet zijn eerste. De jongste maanden worden steeds vaker vraagtekens gezet bij zijn leeftijd. De president is al 81 jaar, en die leeftijd lijkt steeds meer een probleem te zijn. Hij gaat immers voor een nieuwe termijn als president. Donald Trump lijkt zijn tegenkandidaat te worden. Hoewel die ook al 77 jaar is, verwijst hij continu naar Biden als een oude man.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer