Zin gekregen om op fiets te springen? Hier vind je de route van de Omloop (en makkelijkere ritjes)

Eindelijk is het wielerseizoen begonnen met de Omloop het Nieuwsblad, en de komende weken volgt de ene klassieker na de andere. Zin om dezelfde ritjes als de profs te doen? Wij bundelden enkele routes.

Redactie

Een dag na de profs mogen wielertoeristen zich uitleven op het parcours tijdens Omloop het Nieuwsblad Cyclo. Stoempen over de kasseien van de Lange Munt en daarna de Muur van Geraardsbergen opvlammen. Je kan kiezen uit vier afstanden en twee startlocaties. Wie vertrekt vanuit Ninove, krijgt de keuze uit 60, 80 of 125 kilometer door de Vlaamse Ardennen. De diehard-flandriens kunnen hun seizoen beginnen met een pittige rit van liefst 150 kilometer. Starten en finishen doe je in dan het Gentse Kuipke. Geen tijd of zin om mee te doen? Dan kan je ook op een ander moment het parcours van de Omloop rijden. Op RouteYou kan je het parcours terugvinden. Liever géén 150 km stampen? Dan kan je ook de kortere afstanden terugvinden.

Klik hier om de route in een nieuw venster te openen.

Doe je liever een andere route? Nieuwsblad en RouteYou maakten een selectie van racefietsroutes, met verschillende moeilijkheidsgraden: voor iedereen wat wils. Klik hier om de routes te ontdekken.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer