© BELGA

Ogen van Wout van Aert schitteren na sterke teamprestatie in Omloop het Nieuwsblad: “We zijn altijd in het voordeel geweest”

Geen overwinning voor Wout van Aert in de Omloop het Nieuwsblad, maar wel een feestje door de verrassende winst van ploegmakker Jan Tratnik. Zelf sprintte de Kempenaar naar plek drie en daar was hij uiteindelijk tevreden mee.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Raak voor Visma-Lease a Bike! Tratnik klopt Politt in sprint met twee en krijgt Wout van Aert naast zich op het podium

“We konden er niks anders van maken vandaag”, begon Van Aert zijn relaas na de finish in Ninove. Hij begon er samen met zijn ploegmakkers al op meer dan 100 kilometer van de finish aan door waaiers te trekken. Van Aert raakte uiteindelijk met Christophe Laporte en Matteo Jorgenson voorop, maar in volle finale kwam alles weer samen.

“Ik ben heel blij hoe we gewonnen hebben. Ik had zelf kunnen winnen, maar we hadden vooraf gezegd dat we verschillende renners hadden om te winnen. Dat hebben we ook laten zien, het was geweldig hoe we durfden initiatief nemen en daarvoor zijn we ook beloond. Wat er gebeurde op 140 kilometer? Raar dat het niet in beeld was op tv (lacht). Er was veel wind en er waren een aantal stroken waar we het peloton op de kant konden trekken. We waren van plan om het initiatief te nemen en bij de tweede, derde poging kwam er een scheur en zaten we met vijf renners in de eerste groep. Daarna is het niet meer stilgevallen. Door de wind wisten we dat het sowieso een uitputtingsslag zou worden en waren we als sterkste ploeg in het voordeel.”

© BELGA

Van Aert en co hadden in de vlucht wel een beresterke Toms Skujins mee. Op de Berendries moest hij zelfs even passen toen de Let doortrok.

“Die was beangstigend sterk”, geeft Van Aert toe. “Voor de jongens was het beter geweest om rond te draaien tot aan de voet van de Muur, maar er werd gekozen voor de aanval. Dan moesten we proberen om ons overtal uit te spelen. We waren echter altijd in het voordeel want achter ons kwamen er ook nog ploegmakkers. Het is mooi om te zien dat we elkaar begrijpen. Na de Muur was het ook logisch dat we bleven kiezen voor de aanval en dat we er niet zomaar mochten vanuit gaan dat we de teruggekeerden zouden kloppen.”

Zondag is het alweer van dat voor Van Aert, met Kuurne-Brussel-Kuurne. “Het is altijd gevaarlijk om conclusies te trekken na het openingsweekend. We mogen content zijn met de wedstrijd van vandaag, want al onze renners zijn in vorm. We staan waar we willen staan. In Kuurne zullen we opnieuw de sterke ploeg zijn en zal het nog moeilijker worden om gaten te slaan door de vlakke finish. Ik heb echter vertrouwen getankt in mijn sprint, dus ik kijk ernaar uit. Ik ben ook tevreden, al zat ik een paar keer op de limiet. Er kan nog wel wat bij.”

LEES OOK. Jan Tratnik beetje verrast door “grootste overwinning uit carrière”, Arnaud De Lie laat goeie benen zien op de Muur: “Super zware koers”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen