Een Oekraïense soldaat blaast even uit in de buurt van de frontlin in Avdiivka in de regio Donetsk.
Volledig scherm
Een Oekraïense soldaat blaast even uit in de buurt van de frontlin in Avdiivka in de regio Donetsk. © AFP

LIVE OEKRAÏNE. Duitsland stuurt extra Patriot-luchtafweersysteem naar Kiev - Britse generaal: “Oekraïne kan dit jaar mogelijk verslagen worden”

UPDATEDuitsland stuurt een bijkomend Patriot-luchtafweersysteem naar Oekraïne, om dat land beter te beschermen tegen “de toename van Russische luchtaanvallen”. De gepensioneerde Britse generaal Sir Richard Barrons heeft gewaarschuwd dat er een “serieus risico” is dat Oekraïne dit jaar de oorlog verliest. De reden is volgens hem dat “Oekraïne het gevoel kan krijgen dat het niet kan winnen.” Dit vertelde de oud-militair aan de ‘BBC’. Een Amerikaanse topgeneraal waarschuwde eerder deze week al dat de Oekraïense wapens snel opraken. Volg alle updates over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.

882 reacties

  • Ludo Van Damme

    2 weken geleden
    Duitsland is na de USA veruit de grootste sponsor van Oekraine.
  • willy vangeel

    2 weken geleden
    Uitbreiden van de EU is al langer geen goede keuze gebleken. Dat Oost-Duitsland terug bij Duitsland kwam wel, maar Polen, Bulgarije, Roemenië, Slovakije, Hongarije en nu Oekraïne zijn allemaal landen die de Westerse EU landen veel, heel veel geld gekost hebben en wat heeft het opgebracht, conflikten met Rusland, waar wij eindelijk een vrij goede relatie mee opgebouwd hadden tot 2014.
  • Serge Aernoudt

    2 weken geleden
    Europa en VS schromelijk te laat met bewapening Oekraïne. ik denk dat het pleit is beslecht en wij en de VS hun kar hebben gekeerd.
  • Christine De Man

    2 weken geleden
    Al de mensen die hier zeggen om de oorlog te stoppen, moeten maar eens gaan kijkrn in voormalige Oostbloklanden en vragen hoe he is om te leven onder de controle van Rusland. Ik denk dat je dan nog liever een oorlog vecht dan dat nogmaals te moeten meemaken.
  • Kevin Heemskerk

    2 weken geleden
    En het westen wacht geduldig af tot Poetin op onze oprit verschijnt...