Brassart met haar bronzen plak.© IMAGO/Schreyer

Maellyse Brassart pakt brons aan brug met ongelijke leggers op Wereldbeker in Cottbus

Turnster Maellyse Brassart (22) heeft aan de brug met ongelijke leggers brons gepakt op de Wereldbeker in Cottbus. Dat houdt haar in de running voor een ticket voor de Olympische Spelen.

Marc Cornelissen

De gouden medaille ging in de Lausitz Arena in Cottbus naar de Algerijns-Franse Kaylia Nemour. Het wonderkind krikte haar moeilijkswaarde nog op naar 7.0 – ongezien! – en kreeg 15.433. Dat is een evenaring van haar record uit de kwalificaties, toen met D-score 6.9.

Het zilver ging naar Wit-Russische Alena Tsitavets (16), die voor het eerst op een World Cup aantrad en dat deed onder neutrale vlag, gezien de oorlog in Oekraïne. Zkj kreeg 14.100 (6.2).

Maellyse Brassart kwam als laatste aan de beurt en turnde keurig door haar oefening. Ze kreeg 13.700 (5.7). Dat was goed voor de derde plaats en de tweede meeste punten voor de olympische ranking, want Nemour is al gekwalificeerd.

Brassart in actie op de brug met ongelijke leggers.© AFP

Vorige week in Caïro was de brugoefening van Brassart helemaal de mist in gegaan, waardoor ze toen geen punten scoorde voor de olympische ranking. Geen ramp, want slechts drie resultaten op vier World Cups tellen mee, maar de Waalse is wel haar joker al kwijt.

Zondag komen Nina Derwael en Erika Pinxten in actie in Cottbus, in de finale van de balk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer