© Joge

Dieven gooien computers kapot om tv van kinderopvang te stelen

Dieven zijn zaterdagnacht binnengedrongen in de lokalen van buitenschoolse kinderopvang Pinokkio op de Heesstraat in Hees (Bilzen). De inbrekers forceerden de deur van de kinderopvang aan de achterkant van de kerk. Om de grote LCD-televisie te stelen, gooiden ze eerst alle randapparatuur en computers kapot op de grond. Vervolgens werd het televisietoestel uit de muur gerukt. De politie kwam ter plaatse voor onderzoek. Van de daders was er voorlopig nog geen spoor.

Johnny GEURTS

“Een buur heeft zondagochtend de openstaande kapotte deur opgemerkt aan de kinderopvang. Wellicht hebben de dieven met een breekijzer de toegangsdeur geforceerd”, vertelt Willy Bruninx, verantwoordelijke van de lokalen.

Pinokkio

Eenmaal binnen in de lokalen van kinderopvang Pinokkio, gingen de inbrekers zeer driest tekeer. “De computerkast in de kinderopvang hebben ze opengemaakt en de apparatuur tegen de grond gegooid. Bijna alles is stuk gemaakt.”

Hun oog is dan gevallen op de LCD-televisie die stevig verankerd zit in de muur.

Beugels

“Ze hebben de tv met de beugels letterlijk uit de verankering gerukt. De schroeven liggen overal. Om aan de tv te geraken, hebben ze eerst alles wat op de tafel voor de muur stond eraf gekeild. De DVD-speler, de hifi-apparatuur, het computerscherm en de kabeldecoder zijn allemaal stukgemaakt. De schade is groot”, verzucht Pierre Nelissen. De politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst kwam ter plaatse voor de vaststellingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer