© JoGe

Wietplantage met tweehonderd plantjes opgerold in Eigenbilzen

In Eigenbilzen is zaterdag een wietplantage met 200 plantjes opgerold. De teler was eerder tegen de lamp gelopen bij een grenscontrole door de politiezone Lanaken-Maasmechelen. De veertigjarige Nederlander huurde het huis, bij de politiecontrole had hij een kleine hoeveelheid verdovende middelen bij. De politie liet een huiszoeking bij de man uitvoeren en daar werd op de zolder een goed ingerichte wietplantage ontdekt. De man werd zondag aangehouden.

Johnny GEURTS

De Nederlander liep tegen de lamp toen hij bij een controle nabij de grensovergang Maastricht met zijn auto aan de kant werd gehouden. Bij de controle trof de politie van de zone Lanaken-Maasland een kleine hoeveelheid drugs aan. De politiediensten besloten daarop de woning van de vermeende drugskoerier te onderwerpen aan een nader onderzoek, samen met de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst. De inval gebeurde vrijdag even na middernacht in de villa die de Nederlander een tijd geleden had gehuurd.

De politie-inspecteurs troffen op de zolderruimte van het huis op de Beekomstraat in Eigenbilzen een goed uitgeruste wietplantage aan.

Illegaal afgetapt

In totaal werden 200 oogstrijpe planten geruimd. De benodigde stroom had de 40-jarige wietkweker illegaal afgetapt. Infrax kwam ter plaatse om de stroom af te sluiten. De Nederlander werd ter plaatse gearresteerd en afgevoerd. Zaterdagmiddag werd de teler voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hem liet aanhouden en overbrengen naar de gevangenis van Hasselt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer