Twee gewonden door nieuwe schietpartij in Brussel, die losstond van incidenten van vorige week

Schaarbeek -

In Brussel heeft zich afgelopen nacht opnieuw een schietpartij voorgedaan. Die zou geen verband houden met de schietpartijen van vorige week, zegt het Brusselse parket. Twee mensen raakten zaterdagavond gewond bij de feiten, maar de slachtoffers verkeren niet meer in levensgevaar.

dbg, cvh

Kort voor middernacht werd de politie opgeroepen door buurtbewoners nadat ze schoten hadden gehoord ter hoogte van het Lehonplein in Schaarbeek. Eenmaal ter plaatse trof de politie een gewonde man aan, die zich in kritieke toestand bevond. De man werd afgevoerd naar het ziekenhuis en verkeert niet langer in levensgevaar.

De politie stootte even verderop op een twee slachtoffer, dat ook geraakt was door een vuurwapen. “Deze persoon raakte niet levensgevaarlijk gewond, maar werd toch overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging”, zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket.

“Uit eerste vaststellingen van het onderzoek blijkt dat deze schietpartij niets te maken zou hebben met de schietpartijen van de voorbije dagen in Brussel, maar enkel verder onderzoek kan dit met zekerheid uitsluiten”, aldus Vanoverschelde. “Er werd alvast een ballistisch deskundige aangesteld om de schietpartij te onderzoeken.”

Volgens het parket is het nog niet duidelijk wat er zich precies afspeelde zaterdagavond aan het Lehonplein. “Het onderzoek is nu volop lopende en in het belang daarvan zal het parket geen verdere informatie meer geven”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen