Bestelwagen richt ravage aan op terras van bekende horecazaak: “Gelukkig waren we net gesloten”

De bestelwagen bracht heel wat ravage aan.© bfr

Wingene -

Een bestuurder van een bestelwagen verloor zaterdagavond in de Beernemsteenweg in Wingene de controle over het stuur van zijn gevaarte. De bestelwagen ramde een loodzware bloembak en kwam uiteindelijk tot stilstand in het terras van horecazaak Wildenburg. “Gelukkig hadden we hier enkele jaren geleden een bloembak geplaatst en waren we gesloten”, aldus zaakvoerder Stefaan Devooght.

Bert Feys

De ravage voor de deur van horecazaak Wildenburg is groot na een zwaar ongeval zaterdagavond omstreeks 22.45 uur. Een man kwam vanuit de richting van Beernem aangereden, maar verloor ter hoogte van de vluchtheuvel de controle over het stuur van zijn bestelwagen. Het voertuig ramde eerst een bloembak, schoof door richting de horecazaak en kwam er uiteindelijk tot stilstand te midden van het terras. Glasscherven van de omheining van het terras en aarde uit de bloembak, die enkele meter weg was geschoven, lagen overal.

“Doordat ik recent een heupoperatie onderging, zijn we nu even gesloten. Gelukkig maar, wat als we open zouden geweest zijn en er net klanten naar binnen of buiten gingen? Of wat als iets dergelijks zou gebeuren in de zomer wanneer het terras goed vol zit? Ik mag er niet aan denken”, aldus zaakvoerder Stefaan Devooght, die samen met zijn broer Kristof de zaak runt. (Lees verder onder de foto)

De omgeving van de zaak liep grote schade op.© bfr

Bij bewustzijn

Na het ongeval snelden de hulpdiensten, waaronder de brandweer en een MUG-team, ter plaatse. Een verpleegkundige, die in de buurt was, had zich inmiddels ontfermd over de chauffeur van de bestelwagen. De man zat niet gekneld, maar de brandweer moest wel helpen om de deur van zijn gevaarte open te maken. De chauffeur werd bij bewustzijn overgebracht naar het ziekenhuis in Tielt. De brandweer had serieus wat werk om de omgeving van de horecazaak te reinigen.

LEES OOK. Dit restaurant zet (lood)zware middelen in om terras te beschermen tegen snelheidsduivels

Zelf bloembak gezet

Ondertussen waren ook Stefaan en Kristof ter plaatse. “Hetgeen we bang voor waren, is nu gebeurd. We zien hier vaak chauffeurs erg rare dingen doen ter hoogte van de vluchtheuvel. Enkele jaren geleden hebben we een loodzware bloembak geplaatst om het terras te beschermen. Moest die er niet gestaan hebben, was de bestelwagen waarschijnlijk in onze zaak gereden. De schade aan het terras is aanzienlijk en ook het raam van de veranda heeft schade opgelopen. Maar we beseffen dat dit nog veel erger kon afgelopen zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen