Twee wielertoeristen doodgereden in Gent: automobilist had rijverbod, reed te snel en was onder invloed

In Gent zijn vanochtend twee wielertoeristen overleden nadat een automobilist op hen was ingereden. Een andere fietser van hetzelfde groepje raakten gewond. De bestuurder van de betrokken auto reed te snel, legde een positieve ademtest af en had al een rijverbod. Hij werd eerder twee keer veroordeeld voor rijden onder invloed.

Het ongeval gebeurde rond 11 uur vanochtend, in de Pantserschipstraat, in het Gentse Havengebied. Volgens de federale politie is daar een bestuurder ingereden op een groepje van vijf wielertoeristen. Zij waren samen onderweg naar huis nadat ze met een grotere groep hadden meegefietst.

Twee van hen zijn ter plaatse overleden. Het gaat om twee mannen geboren in het jaar 1978. een andere fietser raakte gewond.

BEKIJK - Aan de auto en de fietsen te zien, moet de klap heel groot geweest zijn:

Videospeler inladen...

De betrokken automobilist, een man uit Gent en ook geboren in het jaar 1978, is tegen een verhoogde berm gebotst. Daardoor is zijn auto naar de overkant van de weg gekatapulteerd. Daar reed hij in op een groepje van vijf wielertoeristen die op het fietspad in de andere rijrichting aan het fietsen waren. Zo blijkt uit de eerste vaststellingen van een verkeersdeskundige. 

De bestuurder zou ook te hard gereden hebben, maar de exacte snelheid van de auto moet nog bepaald worden. Na het ongeval legde de man een positieve ademtest af voor alcohol, zo laat het parket weten. Er wordt nog onderzocht of hij ook cannabis heeft gebruikt.

Recidivist

Bovendien beschikte de man niet over een geldig rijbewijs doordat hij een rijverbod had gekregen. In totaal werd de man eerder al drie keer veroordeeld voor verkeersdelicten: één keer omdat hij reed zonder rijbewijs en twee keer voor rijden onder invloed. Vandaag is gebleken dat hij zijn les nog niet had geleerd.   

BEKIJK - Verslaggever Hilde Mertens was ter plaatse:

Videospeler inladen...

Na het ongeval van vanochtend werd de bestuurder van de auto opgepakt. Morgen wordt beslist of hij voor de onderzoeksrechter moet verschijnen, die kan dan eventueel beslissen of hij verder wordt aangehouden.

Meest gelezen