© Patrick Smets

Plus ArtikelEKSEL 1 - TERMIEN 4 voetbal derde afdeling VV B

Kruisraketten van Martijn Stefani bezegelen lot van Eksel en loodsen Termien naar de leiding

Rode lantaarn Eksel heeft het Termien één helft lastig kunnen maken in de Limburgse clash. Maar dan sloeg Martijn Stefani met twee pegels vanop ruime afstond genadeloos toe. Door de zege van Zepperen-Brustem komt Termien weer op kop in 3B.

Frederik Baeten

Niet de verwachte bliksemstart van Termien. Het was integendeel Eksel dat via Bertrands en De Pachter de eerste kansjes van de wedstrijd versierde. Pas na een dikke tien minuten begon het éénrichtingsvoetbal van Termien richting de kooi van Pelic. Maar Eksel bleef in een 4-5-1-opstelling - met Maes als enige spits - al bij al makkelijk overeind.

“Onmiddellijk na de match van vorige week (8-1 verlies, red.) hebben we de kopjes bij elkaar gestoken”, duidde coach Bjorn Janssen de goede eerste helft van Eksel. “Ik heb toen duidelijk gemaakt dat die zware pandoeringen definitief tot het verleden behoren en dat ik dat nooit meer wilde zien. Dat hebben de jongens goed opgepikt tegen Termien. Er werd gestreden voor elke bal. Natuurlijk loopt ook ons bobijntje ergens af en dat zag je al in het slot van de eerste helft en zeker in de tweede helft.”

“Investeren en dan oogsten”

Correcte analyse van Janssen. Termien drukte met de rust in zicht stevig door. Een schitterende aflegger van Carvalho op Stefani eindigde met een trap op de paal. Ook een knappe lage vrije trap van Degeling stierf op de paal. Termien had bloed geroken en ging verder op zijn elan in de tweede helft. Al heel snel moest Pelic zich gewonnen geven op een schicht van Stefani. Nog geen drie minuten later stond Stefani opnieuw aan het kanon. Na een corner trapte hij de bal staalhard in het dak van het doel. Stefani: “Doordat Eksel telkens zo laag inzakte, was er tijd en ruimte om vanuit de tweede lijn ongestoord te trappen. Daar hebben we in de tweede helft goed gebruik van gemaakt.”

De aansluitingstreffer van De Pachter veranderde weinig aan het spelbeeld. Frisse kracht Mateso kon nog twee keer makkelijk scoren tegen de moegestreden thuisdefensie. “Ik ben een tevreden coach”, zei Termien-coach Dennis Hamers na afloop. “Voor rust hebben we geïnvesteerd. Na rust hebben we geoogst. Wel jammer van die tegengoal.” Termien neemt zo de leiding over van Berg en Dal, dat onderuit ging tegen Zep.-Brustem.

EKSEL: Pelic, Pollaris, Rutten, Vanherck, Aengeveld, M. Bertrands (71’ Van Dyck), Franssen, De Pachter (77’ Ulenaers), Goven, B. Bertrands, B. Maes (71’ Camps).

TERMIEN: Valkeners, Baerts (80’ Dauwe), Piras, Degeling, Opdekamp, Yakupçcebioglu (65’ Mateso), Ospitalieri, Janssen, Stefani, Heeren, Carvalho (80’ Oizaz).

DOELPUNTEN: 49’ Stefani 0-1, 52’ Stefani 0-2, 57’ De Pachter 1-2, 66’ Mateso 1-3, 75’ Mateso 1-4.

SCHEIDSRECHTER: Wahhabi. (frba)