Nieuwe online heisa rond Taylor Swift, deze keer over hoe ze…. haar pen vasthoudt

Op het internet is opnieuw veel te doen om Taylor Swift. Ditmaal draait de heisa niet om haar lief, haar muziek of een nieuwe prijs die ze gewonnen heeft, wel om de manier waarop ze schrijft.

Echte Swift-fans herinneren natuurlijk het moment in de clip van haar hit Anti-Hero waar Swift aan tafel zit en nota’s neemt terwijl op het krijtbord voor haar “Everyone will betray you” geschreven staat. Opmerkelijk aan dat tafereel is vooral de manier waarop ze haar pen vasthoudt terwijl ze schrijft. Waar de meeste mensen die tussen hun duim en hun wijsvinger houden, klemt de zangeres het ding tussen haar wijs- en middelvinger.

Het was toen dat fans zich voor het eerst verbaasden over de schrijfwijze van hun idool. Heel wat van hen doken vervolgens in de archieven en vonden tal van eerdere voorbeelden. Swift schrijft altijd zo, stelden ze vast, ook wanneer ze bijvoorbeeld handtekeningen uitdeelt.

(lees verder onder de foto’s)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De website Slate ging nog een stapje verder en belde enkele medische professionals om hun mening te geven. “Ik zou zeggen dat ze haar gewrichten beschermt. En het lijkt te werken, goed voor haar”, zegt Cathy Richmond, dokter uit Nebraska die vooral in scholen gewerkt heeft. “Het is wel ongebruikelijk, maar geen reden tot bezorgdheid. Ik heb het slechts enkele kinderen zien doen, vooral als ze een lage spierspanning hadden.”

Ergotherapeute Sheryl Crow - niet de zangeres, voor alle duidelijkheid - zegt op diezelfde website twee redenen te zien waarom mensen zo schrijven. “Een daarvan is dat ze hypermobiel zijn, en hun gewrichten te veel bewegen. De andere is handpijn, of specifiek reumatoïde artritis.” Die hypermobiliteit noemt ze een reële mogelijkheid voor Swift. “Mensen met hypermobiliteit hebben het moeilijk. Ik ga haar nooit bekritiseren, maar het lijkt wel alsof ze moeite heeft om haar houding vast te houden.” Ze geeft Swift lof. “Ze is een goed voorbeeld. De gemiddelde leerkracht of ouder zou dat raar vinden. Maar er is niets mis mee.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer