VIDEO. Anderlecht ziet gelijkmaker afgekeurd worden na handspel Hazard, maar die wordt (licht) geduwd door Spileers

In een geanimeerde eerste helft kwam Anderlecht halfweg op gelijke hoogte van Club Brugge. Althans voor een paar seconden, want de treffer van Kasper Dolberg werd meteen afgekeurd voor voorafgaand handspel van Thorgan Hazard. Maar kreeg die geen zetje te verwerken van Jorne Spileers?

Maarten Vanhoof

Volg de topper tussen hier LIVE!

Het doelpunt van Dolberg mocht er wel zijn. Na knap inspelen van Hazard trapte de Deense spits de gelijkmaker overhoeks voorbij Mignolet. Maar dat feestje ging dus niet door. Assistgever Hazard had voorafgaand aan de goal namelijk het leer geraakt met de arm.

Bij Club-Brugge haalden ze opgelucht adem, maar bij Anderlecht waren ze minder tevreden. Zij zagen immers een duw van Jorne Spileers in de rug van Hazard. Oordeelt u vooral zelf na het zien van de beelden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het was overigens al de tweede treffer van Kasper Dolberg die geannuleerd werd in de eerste helft. Na een kwartier spelen zag werd zijn eerste doelpunt terecht afgekeurd voor buitenspel. Zes minuten later schoot Jutgla Club vervolgens op voorsprong.

© BELGA

© Isosport

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer