CHALLENGER PRO LEAGUE. Zulte Waregem loopt tegen zure nederlaag aan op Francs Borains, Beerschot bijt tanden stuk op Seraing

Zulte Waregem heeft zondagavond de slotwedstrijd van de 23e speeldag in de Challenger Pro League met 2-1 verloren bij Francs Borains.

Marnix Taes

Essevee kwam in de Borinage nochtans na 54 minuten op voorsprong via Badou, maar zes minuten later moesten ze al de gelijkmaker slokken van Jordan Kadiri. Diezelfde Kadiri zette na 80 minuten de 2-1-eindstand op het bord. De thuisploeg beëindigde de wedstrijd nog met tien na rood voor Theo Gece.

Eerder eindigde de Limburgse derby tussen Lommel SK en Jong Genk op een 1-1-gelijkspel. Na een knap doelpunt van uitgerekend ex-Genkspeler Dries Wouters (73.) leek Lommel op weg naar de overwinning, maar na een rode kaart voor Dermane Karim, gaven de Limburgers de zege alsnog uit handen. Genk-invaller Victory Beniangba (81.) zorgde voor de 1-1 eindstand.

Beerschot en Seraing kwamen eerder zondag zelfs niet tot scoren (0-0). De Ratten waren over de hele partij gezien de betere ploeg, maar slaagde er niet in om zichzelf te belonen. De Antwerpenaren eisten in de eerste helft het balbezit op, maar veel grote kansen leverde dit niet op. Een stug Seraing hield de ruimtes goed gesloten. Ook in de tweede helft domineerde de thuisploeg maar de bezoekers hielden, ondanks meerdere aanvalsgolven van de Kielse Ratten, stand.

Beerschot blijft ondanks het puntenverlies gedeeld leider in de Challenger Pro League, samen met Deinze (43 punten). Zulte Waregem is intussen weggezakt naar de vierde plaats, op vier punten van leider Beerschot, Lommel blijft vijfde. Jong Genk is tiende met 29 punten, Francs Borains doet het in zijn eerste seizoen in de Challenger Pro League behoorlijk en staat intussen twaalfde met 26 punten. Seraing staat voorlaatste met 19 punten en blijft zo vastzitten in het degradatiemoeras.