BUNDESLIGA. Julien Duranville viert rentree bij Dortmund met thuisnederlaag tegen Hoffenheim, Arne Engels helpt Augsburg voorbij Freiburg

Borussia Dortmund heeft zondagavond op de 23e speeldag in de Bundesliga een pijnlijke nederlaag geleden. De Borussen verloren in het eigen Signal Iduna Park met 2-3 van Hoffenheim. Julian Duranville vierde na negen maanden blessureleed zijn rentree bij geel-zwart, maar kon als late invaller de nederlaag niet afwenden.

Marnix Taes

Donyell Malen wiste na 21 minuten de vroege openingsgoal van Ihlas Bebou (2.) uit, waarna Nico Schlotterbeck (25.) de Borussen niet veel later op voorsprong zette. Hoffenheim gaf zich echter niet gewonnen en ging in de tweede helft zowaar op en over Dortmund na twee goals van Beier (61.) (64.). Duranville mocht in het slot van de wedstrijd invallen, goed voor zijn eerste minuten van het seizoen.

Later zondag won Augsburg van Freiburg na een doelpunt van Arne Engels (2-1). De Italiaan Vincenzo Grifo (19.) opende de score voor Freiburg in de eerste helft. Augsburg maakte gelijk via Felix Uduokhai (72.) en nam in de laatste tien minuten de leiding door een doelpunt van Engels (81.). De Belg, die inviel in de 56e minuut, profiteerde optimaal van zijn frisheid bij een tegenaanval van zijn ploeg: vanaf links viseerde hij de verdediging van de tegenstander om vervolgens zijn derde competitiedoelpunt van het seizoen te maken.

Union-slachtoffer Frankfurt speelt gelijk

Eerder deelden Wolfsburg en Eintracht Frankfurt de punten. De partij tussen beide ploegen eindigde op 2-2. Wolfsburg, met Koen Casteels in doel, tekende via Lacroix na twee minuten al voor het openingsdoelpunt waarna Max (14.) de stand vlak voor het kwartier opnieuw gelijk bracht. Behrens (36.) zette de Wolven daarna opnieuw op voorsprong, maar in slot zorgde Marmoush (90. +2) alsnog voor een puntendeling. Aster Vranckx mocht bij Wolfsburg nog invallen in het slot.

Dortmund staat na 23 speeldagen op de vierde plaats in het klassement met 41 punten, maar heeft al een enorme achterstand op leider Bayer Leverkusen. Frankfurt is zesde met 34 punten, Hoffenheim zevende met vier punten minder. Augsburg staat na de overwinning elfde, op drie punten van Freiburg, dat negende is. Wolfsburg staat dertiende in de Bundesliga met 25 punten.