Boerenprotest Brussel 26/02/2023
Volledig scherm
Boerenprotest Brussel 26/02/2023 © Photo News

Boerenprotest in Brussel: 900 tractoren palmen hoofdstad in, 3 agenten raken gewond tijdens kat-en-muisspel met tiental heethoofden

Bij de boerenprotesten in Brussel vandaag zijn drie agenten gewond geraakt, één van hen is tijdelijk werkonbekwaam. De sfeer in Brussel raakte in de loop van de dag verhit. Protesterende boeren braken met hun tractoren door politieblokkades, de boeren gooiden met tal van attributen naar de politie, die ook bestookt werden met mest en stro. Als antwoord zette de politie het waterkanon en traangas in. De boeren keerden ondertussen terug naar huis, maar ze lieten heel wat schade achter in onze hoofdstad. De boerenorganisaties protesteerden naar aanleiding van een Europese top van de ministers van Landbouw die doorging in Brussel. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

350 reacties

  • Christine Laevers

    2 maanden geleden
    Er waren boerendelegaties van verschillende landen. 't is duidelijk dat de Europese landbouwreglementen te snel en te ingrijpend waren, uitblonken in een bureaucratische stiefmoederlijkheid bedacht door mensen die de reuk van hun eigen zweet niet kennen. 't Is heel goed dat de E.U. hiermee geconfronteerd wordt. Liever nu, dan binnen enkele jaren of vroeger als we in een soort oorlogssituatie zitten. En de schade ? Liever dat dan een boer die zich in zijn schuur ophangt.
  • MARK DE VOS

    2 maanden geleden
    De ministers van landbouw reguleren zowat alles alsof ze zelf met kennis van zaken dagelijks actief zijn op de boerderij. Waarom beslist men van hogerhand, "nu mag je bemesten", of "nu mag je je aardappelen oogsten". Dit is gewoon waanzin, en houdt zeker geen rekening met plaatselijke omstandigheden. Laat de boer gewoon zelf zijn bedrijf runnen !
  • oswald billiet

    2 maanden geleden
    Europa, maar ook de Vlaamse regering mogen niet langer talmen en de boeren in onzekerheid houden. Het gelijkt uiteindelijk op bewuste manipulatie. Wat zeker is, is dat de agressiviteit in een derde betoging er deze keer zal zijn. Dit werd al verwittigd. Het zijn die politici, die de landbouw schaakstukken in handen hebben, die nu hun zetten moeten doen. Liefst nu in snelheid, met de grote vlakgom , maar effectief.
  • Gerry Devaere

    2 maanden geleden
    Ik heb ook soms mijn bedenkingen ; de boeren zorgen voor eten voor ons. Van Limburg tot de kust zie ik mais , mais ,mais ...Ik heb nog maar weinig mais op mijn bord gekregen om te eten.
  • Hans Bolsens

    2 maanden geleden
    Zolang politici, Europese of nationale, de bevolking met allerhande regeltjes en reglementjes de dieperik in blijft duwen terwijl zij zelf geen enkel probleem durven aanpakken gaat dit alleen maar verergeren. Boeren geven het goede voorbeeld. Al die niet gekozen politiekers weigeren uit hun ivoren torens te komen terwijl de burger hun hoge lonen en allerlei belastingen moet betalen die de politiek dan weer lekker verkwist aan dingen die niet nodig zijn. DOE UW JOB en zorg voor UW bevolking.