© Bart Borgerhoff

Plus ArtikelSCH.-BEVERST 3 - PELT 2 voetbal Derde afdeling vv B

Invaller Put bezorgt Schoonbeek-Beverst de zege tegen Pelt: “Niet onder woorden te brengen”

Schoonbeek-Beverst heeft tegen Pelt zijn eerste zege voor eigen volk in 2024 behaald. Dankzij invaller Dylan Put, die tweemaal scoorde in vijf minuten, haalden de Bilzenaren een 0-2-achterstand op.

Gert Sillen

Wat. Een. Rare. Wedsrijd. Net als de voorbije weken leek Schoonbeek-Beverst het scoren verleerd. Wat Quarem, Roland, Aabbou en El Mansouri ook probeerden, ze kregen de bal niet in de beslissende rechthoek van 7m32 bij 2m44. Bij Pelt daarentegen miste men topschutter Maico Gerritsen niet om de netten bol te zetten. Tweemaal verschenen de Noord-Limburgers in het strafschopgebied om een kansloze en verbouwereerde goalie Bastiaens te verschalken.

© Bart Borgerhoff

Maar dan kantelde het duel. Scheelen leed dom balverlies, Aabbou profiteerde. De goal bracht leven in de Bilzerse brouwerij. Kort na de pauze vond invaller Dylan Put dat zijn momenten gekomen waren. Een vrijschop die via de onderkant van de lat en het lichaam van Pelt-keeper Vanmarsenille terug in het veld sprong, tikte hij binnen. Vijf minuten later hing Pelt helemaal in de touwen. Door de centrale as van Pelt bediende Paulus Aabbou, die op zijn beurt Put lanceerde, die de Peltse doelman geen schijn van kans liet.

Supersub

Bij die 3-2-stand hadden die van Pelt blijkbaar hun wekker gezet, want ze schoten wakker en brachten attractief voetbal en creëerden mogelijkheden bij de vleet. In de ultieme slotfase tikte Bastiaens immers nog de 3-3 van Goossens vanonder de deklat. Pelt-middenvelder Mourad Daoudi schudde achteraf meewarig zijn hoofd. “Ik begrijp er niets van. We speelden een slechte eerste helft, maar kwamen 0-2 voor. In plaats van met deze tussenstand het volwassen uit te spelen, begonnen we te prutsen. De aansluitingstreffer was een serieuze mentale tik. Toen we achter stonden, sloeg onze motor pas aan en bewezen we dat we over genoeg kwaliteit beschikken. Maar helaas, het mocht niet zijn.”

Bij Sch.-Beverst was invaller Dylan Put uiteraard de te vieren man met zijn twee doelpunten. “Het moet geleden zijn van toen ik 17 of 18 was en bij Hades speelde dat ik met goals wedstrijd bepalend was. We komen op een domme manier achter, maar toch geloofden we er nog in. Bij die 1-2 kwam de schwung bij ons helemaal terug en dat ik dan iets later beslissend kan zijn, is niet onder woorden te brengen”, reageerde Put emotioneel. 

© Bart Borgerhoff

SCH.-BEVERST: Bastiaens, Paulus, Dekens, Wagemans, Vannitsen, Vanspauwen, Bogaers (79‘ Berben), El Mansouri (66’ Geijsels), Quarem (49‘ Put), Aabbou, Roland.

PELT: Vanmarsenille, Mols (79‘ Renckens), Tanriver, Scheelen, Paesen (65’ Paumen), Van Aerschot (63‘ Di Biniamu), Goossens, Hendrikx, Daoudi, Palmans, Smolders.

DOELPUNTEN: 19‘ Paesen 0-1, 22’ Smolders 0-2, 32‘ Aabbou 1-2, 51’ Put 2-2, 56‘ Put 3-2.

GELE KAARTEN: Quarem, Goossens, Tanriver, Smolders.

SCHEIDSRECHTER: Vanermen.

TOESCHOUWERS: 160. (gesi)

© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer