justitie

Youtuber Acid gaat niet in beroep

Acid werd donderdag veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel.© belga

Youtuber Acid gaat niet in beroep tegen de uitspraak van de Brugse correctionele rechtbank. Dat meldt hij zondagavond in een nieuwe video.

belga

Nathan Vandergunst, zoals Acid in het echt heet, gaat niet in beroep tegen de uitspraak van de Brugse rechtbank vorige week. Hij werd veroordeeld tot drie maanden celstraf met uitstel en 800 euro boete wegens belaging. Aan de geviseerde Reuzegommer moet hij een symbolische euro betalen. Daarbij komt de schadevergoeding aan het restaurant van diens ouders.

Acid startte daarop een crowdfunding, met als doel 20.000 euro. Intussen is zondagavond al ruim 162.000 euro ingezameld. Na het betalen van zijn schadevergoeding, waarvan het bedrag nog niet zeker is, wil hij de rest van het geld overmaken aan de familie van Sanda Dia, met wie hij zondagavond ook een online ontmoeting had.

De Youtuber benadrukt ook dat hij nooit heeft gezegd dat hij in beroep gaat tegen de uitspraak van de Brugse rechter. “Mijn advocaat zegt dat ik in beroep moet gaan, omdat de straf gewoon ridicuul is. Maar in mijn hoofd: het is ‘done’, we hebben ons punt bewezen”, klinkt het. “Ik ga die gevangenisstraf op mijn strafblad wel meedragen aan een constante herinnering van wat er hier gebeurd is. En dat ga ik met trots doen.”