Nieuwe klacht tegen seksuele agressie tegen Franse acteur Gérard Depardieu

Een decorontwerpster heeft klacht ingediend tegen de Franse acteur Gérard Depardieu. De 53-jarige vrouw beschuldigt hem van seksuele agressie tijdens het draaien van de film "Les volets verts" van Jean Becker in 2021. Dat bevestigt de advocate van de vrouw. Depardieu is in Frankrijk de voorbije maanden al vaker beschuldigd van seksueel geweld.

Tegenover de nieuwssite Mediapart getuigt de vrouw dat Depardieu een aantal schunnige opmerkingen maakte tijdens de opnames in Parijs, waarna hij haar later "bruut vastpakte" en "haar middel, haar buik en vervolgens haar borsten streelde". De bodyguards van de acteur zouden de agressie onderbroken hebben.

Een andere vrouw, een 33-jarige assistent-regisseur, beschuldigt Depardieu ervan twee keer haar "borst en billen aangeraakt te hebben". Die feiten zouden een tiental dagen eerder gebeurd zijn.

Tegen Depardieu loopt al een aanklacht voor feiten uit augustus 2018, en daarnaast loopt een vooronderzoek voor seksuele agressie in 2014. Actrice Hélène Darras diende dan weer klacht in voor feiten die van 2007 dateren, maar die werd wegens verjaring eind vorig jaar geklasseerd. In Spanje heeft journaliste Ruth Baza midden december een klacht ingediend voor een verkrachting die in oktober 1995 in Parijs gebeurd zou zijn.

Meest gelezen