Matthias Debruyckere, expert bij hr-dienstengroep Liantis: “Studenten zijn almaar meer gewoon tijdens het academiejaar als jobstudent aan de slag.”
Volledig scherm
PREMIUM
Matthias Debruyckere, expert bij hr-dienstengroep Liantis: “Studenten zijn almaar meer gewoon tijdens het academiejaar als jobstudent aan de slag.” © Pexels / Liantis

Meer jobstudenten dan ooit aan de slag: en die verdienen een aardig centje

Afgelopen jaar was een recordaantal studenten de slag in een of meerdere studentenjobs. Meer dan ooit schakelden ondernemers studenten in, aldus hr-dienstengroep Liantis. Veelal gebeurt dat uit pure noodzaak. Wat brengt een studentenbaantje zoal op? En waar verdien je als hardwerkende student het best? Wij doken in de recentste cijfers, ook die van een uitvaartverzorger. “Studenten die meer dan behoorlijk presteren, verlonen wij daar ook behoorlijk voor.”

11 reacties

  • Thomas Vervoort

    2 maanden geleden
    Zoals met zoveel dingen beziet te bevolking dit weer heel rotzichtig "goed dat studenten dit doen. Dan leren ze bij" En ondertussen vergeten ze te zien hoe dat jobs wegvallen voor voltijdse. omdat het goedkoper is een student in te huren voor de job. Ga de cijfers maar na. Er is de laatste 20 jaar al zeker een trend van minde voltijds. Meer deeltijds en jobstudent aanbiedingen. Maar ja, das te veel werk om na te zien voor de meeste zeker? Nogtans niet zo veel werk VDAB gegevens op te zoeken.
  • Emi Hergersberg

    2 maanden geleden
    Studeren is tijdens het academiejaar bij ons een full time job. Dat was de afgesproken voorwaarde om te "mogen" studeren. Zonder herexamens kan men gerust een interessant jobke zoeken voor de zomermaanden.
  • Marleen Sprangers

    2 maanden geleden
    Mijn dochter werkte van haar 16 jaar in weekend. 18 jaar en kocht van haar eigen geld een autootje. Top als studenten centje willen bijverdienen
  • jos De Decker

    2 maanden geleden
    Na 37 jaar mijn kas afdraaien voor meer en grotere glorie van de bazen tracht ik steeds meer naar mijn pensioen. Maar de financiering hiervan schiet steeds meer te kort door al die baantjes die niets bijbrengen aan de RSZ. Willen we nu echt naar Amerikaanse toestanden waar de meesten moeten werken tot ze bijna letterlijk doodvallen ?
  • André Vanoutryve

    2 maanden geleden
    Ik vind het top dat studenten dat doen. Ze verdienen wat, leren ook iets voor het verdere leven enerzijds de job en anderzijds het samenwerken met anderen. Ze kunnen er ook wat van hun studies mee betalen eventueel hun ‘kot’ of iets extra’s voor hunzelf. Mijn motto was/is altijd : jong geleerd is oud gedaan. Een beetje positieve vibe in het leven is altijd goed👍🍀