© REUTERS

Israëlisch leger heeft “evacuatieplan” voor burgers in gevechtszones

Het Israëlische leger heeft een evacuatieplan voorgesteld voor de burgers die zich in de Gazastrook in gevechtszones bevinden. Dat hebben de diensten van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en het leger maandag gemeld.

Bron: BELGA

Het oorlogskabinet kreeg ook “het komende operationele plan” voorgelegd, net als een plan voor de levering van humanitaire hulp aan de Gazastrook. Verdere details over de plannen geeft Tel Aviv niet. 

Hoewel volop onderhandelingen lopen over een wapenstilstand, wil Netanyahu de plannen voor een militair offensief in Rafah snel uitvoeren. Dat offensief wordt internationaal zwaar bekritiseerd, ook door Israëls voornaamste bondgenoot in Washington. 

Netanyahu blijft echter vastbesloten: hij herhaalt telkens opnieuw dat het onmogelijk is om het doel van de oorlog – de eliminatie van de radicale Palestijnse organisatie Hamas – te bereiken als vier Hamasbataljons in Rafah zouden blijven. Rafah is daarnaast ook de stad waar ruim 1 miljoen Palestijnse vluchtelingen toevlucht gezocht hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer