GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Sterretjesbos komt naast monument overleden kinderen in Kelchterhoef

HOUTHALEN-HELCHTEREN
Meerderheid: Vooruit-Groen-Plus (9), CD&V (7) en N-VA (4)Oppositie: BUUR (8) en VB (3)

Sterretjesbos: Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren heeft vijfduizend euro vrijgemaakt voor de realisatie van het Sterretjesbos langs het monument van overleden kinderen in Kelchterhoef. Dat liet burgemeester Yzermans (Vooruit) weten na een interpellatie van Luciana Costa (BUUR).

Enkele jaren geleden werd pal op de grens tussen Houthalen-Oost en Genk een Hartjesbos geopend. Het project liep in een samenwerking tussen Genk en Houthalen-Helchteren met als doel ouders van ongeboren kinderen ruimte te geven om hun verdriet te kunnen verwerken. “Die samenwerking is stilgevallen”, zegt burgemeester Yzermans in een antwoord op de vraag van Costa. “Daarom dat we in de nabijheid van het monument van overleden kinderen in Kelchterhoef hiervoor extra ruimte voorzien. Het zal zodanig ingericht worden dat het ook aansluiting vindt op het monument. We hebben hiervoor een budget voorzien van 5.000 euro.” Wanneer de verhuizing en de inrichting ook effectief kunnen plaatsvinden, is op dit ogenblik nog niet duidelijk. “We zijn hierover nog in gesprek met het Agentschap Natuur en Bos (ANB)”, besluit Yzermans.

Wissel: Vooraan in de agenda stond de wissel van twee gemeenteraadsleden. Voormalig fractieleider Stijn Van Dingenen van oppositiepartij BUUR maakte eerder bekend dat hij afziet van zijn zitje omdat hij in Oudsbergen woont en niet in Houthalen-Helchteren. In de plaats komt Mario Bellavia, die op de dag van zijn aanstelling ook nog eens zijn vijftigste verjaardag mocht vieren.

Financieel directeur: Het gemeentebestuur is op zoek naar een nieuwe financieel directeur nu de huidige op pensioen gaat. De vacantverklaring en de vaststelling van de selectieprocedure is goedgekeurd. (cn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer