Anna Roos (19) is nieuwe voorzitter van Vlaamse Jeugdraad

De 19-jarige Anna Roos uit Turnhout is verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. Ze neemt in die functie de fakkel over van Amir Bachrouri. De Vlaamse Jeugdraad deelt maandag in een persbericht ook mee dat er nu volop wordt ingezet op de komende verkiezingen van 9 juni.

Bron: BELGA

Anna Roos zal drie jaar lang aan het hoofd staan van de Vlaamse Jeugdraad, het officiële adviesorgaan van de Vlaamse regering over jeugdzaken. In die periode wil ze zich inzetten voor een betere inclusie  en representatie van mensen met een (on)zichtbare beperking in de samenleving en in de media. Daarnaast wil ze ook werk maken van het mentaal welzijn van kinderen en jongeren.

“Als nieuwe voorzitter wil ik breken met de onterechte negatieve beeldvorming rond jongeren. Ik geloof enorm in de kracht van onze generatie, en dat zal ik te allen tijde blijven benadrukken”, zegt ze.

Ellen Volon, jeugdwerkadviseur vanuit Chirojeugd Vlaanderen, wordt de nieuwe ondervoorzitter. Zij wil in die functie de belangen van het jeugdwerk centraal zetten. 

De komende maanden wil de Vlaamse Jeugdraad zich in de eerste plaats richten op de verkiezingen van 9 juni. De bedoeling is om jongerenthema’s als mobiliteit, mentaal welzijn en klimaat onder de aandacht te brengen. De Vlaamse Jeugdraad vraagt ook aan politici om meer en beter met jongeren te communiceren over hun standpunten. De politici moeten jongeren ook meer betrekken in hun campagnes en in het beleid dat na de verkiezingen wordt gevoerd, klinkt het nog.

“Politici en partijen moeten blijven inzien hoe belangrijk en talrijk die groep eerste-stemmers is. Ze hebben er dus alle baat bij om helder en duidelijk te communiceren naar ons”, besluit Anna Roos.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer