Links: Federaal minister van Landbouw David Clarinval (MR) start de vergadering van Europese landbouwministers. Rechts: Tijs Boelens van Boerenforum tijdens het boerenprotest in Brussel (Fotomontage HLN)
Volledig scherm
Links: Federaal minister van Landbouw David Clarinval (MR) start de vergadering van Europese landbouwministers. Rechts: Tijs Boelens van Boerenforum tijdens het boerenprotest in Brussel (Fotomontage HLN) © Francois Lenoir / Europese Unie en VTM NIEUWS

“Rellen zijn gevolg van Europees landbouwbeleid”: EU-ministers willen ambitieuzere plannen om problemen boeren te verlichten

Om het hoofd te bieden aan het aanhoudende boerenprotest in Europa zaten de 27 landbouwministers van de EU maandagvoormiddag samen. Terwijl honderden tractoren de Europese wijk in Brussel bezetten, zochten ze maatregelen die alvast de administratieve druk op de boeren moeten verlichten . “De Europese Commissie moet ambitieuzere stappen zetten”, reageert federaal minister van Landbouw David Clarinval (MR).

30 reacties

  • Cris Verwilligen

    4 weken geleden
    Die handelsakkoorden bevatten meestal tegemoetkomingen om hier voeding tegen een lagere prijs in te voeren, dat is hier de economie kapotmaken, dus geen welvaart. En subsidies geven om de landbouw hier te steunen is pervers te noemen: subsidies komen uit belastingen, dus de landbouw hier betaalt z'n eigen subsidies en dan nog eens de invoer uit andere landen omdat dat in het akkoord staat. Dus waar zit die welvaart?
  • maria lucia vandenborre

    2 maanden geleden
    Als zij miljarden subsidies krijgen hoeven ze toch geen prijsverhogingen door te voeren! Ze worden al betaald! Ga eens bij de boerenbond klagen!
  • Geert Verschelde

    2 maanden geleden
    Veel van de problemen ontstaan door de "green deal" onder Frans Timmermans tot stand gekomen .
  • Ronald Van Geffen

    2 maanden geleden
    Hier erkennen onze Europese leiders dat hun beleid niet voldoet aan de noden, maar gebaseerd is op hun gefoefel en onderlinge afspraken.
  • Veronica Voorhelst

    2 maanden geleden
    Als ze de honger uit de wereld willen helpen, hebben we boeren en landbouwgrond en meststoffen nodig. En tractoren.