GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Iedereen is het eens: Wellen krijgt een Bokkenrijdersplein

Wellen
Meerderheid: Vooruit-ROB (9) en CD&V (3)Oppositie: Bruisend Wellen (4), VAW (2), N-VA (1)

Bokkenrijdersplein: “Kunnen we het nieuwe pleintje tussen de Bloemenstraat en de Notelarenstraat in ons centrum voortaan niet het ‘Bokkenrijdersplein’ noemen?” Dat was het voorstel van oppositieraadslid Benny Maes (VAW). “Ooit werden hier de Bokkerijders opgesloten en gemarteld in de ‘Hoeve Van Steen’, die dienst deed als gevangenis. Bovendien vertrekt hier binnenkort de nieuwe Bokkenrijdersroute. Eigenlijk waren die Bokkenrijders gewone burgers, die de weg voorbereid hebben voor onze huidige democratie. Als eerbetoon verdienen ze toch een plein?” De voltallige gemeenteraad vond dat een prima idee. Schepen Ellen Punie (Vooruit-ROB) liet wel weten dat een openbaar onderzoek nodig is, om die nieuwe naam officieel te maken. “Maar we gaan de procedure alvast opstarten.”

Extra zebrapad: In dezelfde buurt aan het Dorpsplein komt nog een extra zebrapad ter hoogte van de KBC-bank. Er komt ook een stopbord voor automobilisten die vanaf het Dorpsplein de Bloemenstraat willen indraaien. Dat moet het veiliger maken voor fietsers die de Bloemenstraat in beide richtingen gebruiken. “Kunnen we de voetgangers sensibiliseren om ook het bestaande zebrapad ter hoogte van Bakkerij Vangrootloon beter te gebruiken?”, vroeg raadslid Gerry Briers (N-VA) zich af. “Nu steken ze daar nogal kriskras over in een gevaarlijke bocht.” De politie gaf de gemeente al het advies om hekjes te plaatsen, zodat voetgangers spontaan naar de oversteekplaats geleid worden. “Misschien moeten we dat inderdaad wel overwegen”, vond burgemeester Els Robeyns (Vooruit-ROB).

Klachten over De Lijn: “Het nieuwe vervoersplan van De Lijn zorgt ook voor klachten in Wellen”, merkt oppositieraadslid Stijn Vandersmissen (Bruisend Wellen) op. Hij vroeg zich af of de gemeente daarvoor gaat bemiddelen. “Dat doen we inderdaad”, aldus burgemeester Robeyns. “Maar er zijn ook klachten van de andere omliggende gemeenten, en die vallen niet altijd te rijmen met onze wensen. Het is een ingewikkelde puzzel. Ik vrees dat het nog even gaat duren vooraleer er nieuwe aanpassingen komen. Mogelijk pas na de paasvakantie of zelfs pas volgend schooljaar.”

(toro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer