Tijdens een inval bij Five o five in de Onderwijslaan werd vastgesteld dat de rolluiken en ramen van de shisharuimte dicht waren terwijl ze volgens de rookwetgeving open moeten zijn.© Chris Nelis

Shishabar en brasserie Five O’ Five in Genk gesloten: “Inbreuken op rookwetgeving”

Genk -

Brasserie en shishabar Five O’ five op de Onderwijslaan in Genk moet voorlopig de deuren sluiten nadat er inbreuken op de rookwetgeving zijn vastgesteld. Afgelopen weekend vond er een flexactie plaats.

Chris Nelis

Bij een flexactie wordt een zaak gecontroleerd door verschillende inspectiediensten, onder begeleiding van de politie. Afgelopen zaterdag kreeg Five O’ Five ook bezoek. En dat was volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) niet de eerste keer. “In het verleden zijn er al inbreuken op de rookwetgeving vastgesteld”, zegt hij. “Dat is nu opnieuw gebeurd.”

“Er mag een shishabar uitgebaat worden als die voldoet aan de regels. Zo mag de ruimte die gebruikt wordt om te roken maximaal een vierde zijn van de totale publieke ruimte. Bovendien moeten rolluiken en ramen open zijn als er gerookt wordt. Afgelopen weekend is vastgesteld dat dit niet het geval was. Daarom is beslist om de zaak voorlopig te sluiten. Ik ga het bestuurlijke verslag nog afwachten en nadien een gesprek plannen met de uitbaters. Het is te vroeg om te zeggen hoe lang Five O’ Five dicht moet blijven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer