Christian Burgess jent Club Brugge opnieuw: Union-speler post foto van boerenprotest in Brussel: “Club-fans waren er vroeg bij”

Union-verdediger Christian Burgess (32) heeft op Instagram Club Brugge gejend na de verloren topper in Anderlecht (2-1). Hij postte een foto van boerenprotesten zondag in de hoofdstad. “De fans van Club Brugge arriveerden vroeg in Brussel”, schreef hij erbij. Woensdag nemen Union en Club Brugge het opnieuw tegen elkaar op in de return van de halve finale van de beker.

Michael Van Damme, Valerie Van Avermaet

Met zijn sneer is Christian Burgess niet aan zijn proefstuk toe. Toen Union in de heenmatch van de beker met een gelukje de aansluitingstreffer scoorde in Brugge, zwaaide en riep de Engelse verdediger naar de Brugse bank. Toen hij enkele minuten later werd gevraagd naar zijn uitdagend gedrag, antwoordde hij dat hij het zich niet meer kon herinneren. In de aanloop van de terugmatch in de halve finales van de beker woensdag heeft Burgess er een schepje bovenop gedaan.

Ditmaal jende Burgess de fans van Club Brugge na de verloren topper tegen Anderlecht (2-1). Hij plaatste de post maandagochtend. Spelers en supporters van Club Brugge hebben “boeren” als geuzennaam en daarnaar verwees Burgess met zijn foto van boerenprotesten in Brussel. “De fans van Club Brugge arriveerden vroeg in Brussel”, schreef hij met daarbij een icoontje van een tractor.

© Instagram

Ook zondag na de 2-1-zege tegen Standard blikte Burgess al even vooruit op de bekerclash tegen Club Brugge. “Ik kijk ernaar uit om Thiago terug te zien en hem hallo te zeggen”, grijnsde de Brit. “Het is een goeie gast. Vorige keer hadden we wat discussies op het veld. (glimlacht) Het was een mooi gevecht tussen ons. Ook dit keer zal de wedstrijd er intens aan toegaan. Zo gaat het altijd tussen twee van de beste clubs van het land. Het gaat om een bekerfinale. Als dat niet intens wordt, dan kan het Belgische voetbal de vuilbak in. Zij willen de beker winnen, maar wij willen dat ook.”

Stadion bijna uitverkocht

Het Joseph Mariënstadion van Union zal woensdag trouwens vollopen voor de clash met Club Brugge. Er zijn nog amper 500 tickets beschikbaar voor de return van de halve finale van de beker. Blauw-zwart zal zo door een kolkend Dudenpark ontvangen worden. De heenwedstrijd in Brugge eindigde op 2-1 en dus is alles nog mogelijk woensdag.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer