© Getty Images via AFP

Adidas verkoopt opnieuw Yeezy-schoenen van rapper Kanye West

Adidas gaat opnieuw een deel van zijn voorraad ‘Yeezy’-schoenen verkopen. Dat heeft het Duitse sportmerk aangekondigd. De schoenen waren het resultaat van een samenwerking met de omstreden rapper Kanye ‘Ye’ West, maar Adidas zette het partnerschap eind 2022 stop.

mts
Bron: BELGA

Ye was in opspraak gekomen door antisemitische uitspraken. Adidas wilde niet met hem verder, maar bleef wel nog met een grote voorraad dure Yeezy-sneakers zitten. Uiteindelijk besliste het bedrijf om toch delen van de collectie te verkopen, wat nog miljoenen in het laatje bracht. Een deel ging volgens Adidas naar goede doelen.

Nu kondigt het bedrijf een nieuwe ronde aan in de stockverkoop. In meerdere fases in de komende weken zal Adidas een reeks producten beschikbaar maken via zijn webwinkel. Het gaat om schoenen die in 2022 op de markt kwamen. Onder meer de populaire grijze sneaker 350 V2 zal erbij zijn. Adidas wil de schoenen minstens aan de kostprijs op de markt brengen. Tegen het einde van het jaar zou de Yeezy-verkoop stoppen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer