Klopt Haaland eindelijk eens Lionel Messi? Organisatoren maken genomineerden voor ‘Oscars van de Sport’ bekend

De genomineerden voor de Laureus World Sports Awards voor 2024 zijn maandagmiddag door de organisatoren bekendgemaakt. De prijzen worden op 22 april in de Spaanse hoofdstad Madrid uitgereikt.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

In elke categorie zijn er zes genomineerden. Bij de mannen zijn dat viervoudig winnaar Novak Djokovic, polsstokspringer Mondo Duplantis, City-fenomeen Erling Haaland, de Amerikaanse atleet Noah Lyles, drievoudig F1-wereldkampioen Max Verstappen en Lionel Messi, de winnaar van de vorige editie. 

Bij de vrouwen gaat het om de Keniaanse atlete Faith Kipyegon, de Amerikaanse sprintster Sha’Carri Richardson, de Jamaicaanse Sherica Jackson, de Spaanse voetbalster Aitana Bonmati, de Poolse tennister Iga Swiatek en skiester Mikaela Shiffrin. In de vorige editie won de Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce.

In de prijs voor de ploeg van het jaar komen de Spaanse voetbalvrouwen, de Duitse basketmannen, Manchester City, de Springboks, het Europese Ryder Cup-team en F1-team Red Bull Racing in aanmerking. Bij de doorbraak van het jaar gaat het tussen Real Madrid-sensatie Jude Bellingham, Coco Gauff, Qin Haiyang, Josh Kerr, Salma Paralluelo en Linda Caicedo.

Een panel van 1.300 sportjournalisten stelde de lijst met genomineerden op. Een jury van sportpersoonlijkheden kiest de laureaten. Met tennissters Justine Henin (Sportvrouw van het Jaar in 2008) en Kim Clijsters (Comeback van het Jaar in 2010) vielen twee Belgen in het verleden in de prijzen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer