Steppende steward Rik krijgt massaal reacties na Kuurne-Brussel-Kuurne: "Misschien moet ik elk jaar een ander vervoersmiddel nemen"

De sprint van het weekend kwam niet van Wout van Aert, maar wel van steward Rik Bossuyt uit Oudenaarde. Na de streep van de wielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne moest hij de winnaar een kilometer lang begeleiden. Eerst al lopend, daarna kreeg hij een step. Een beeld dat viraal ging op sociale media. "Ik kreeg massaal veel reacties, helaas ook enkele negatieve."

In het dagelijks leven is de 57-jarige Rik Bossuyt schooldirecteur in Kortrijk, maar na zo wat elke Vlaamse topkoers is hij de steward die de winnaar opvangt. Om Van Aert bij te blijven in Kuurne moest hij zondag wel heel creatief zijn. Eerst trok hij nog een ferme sprint, daarna zette hij de achtervolging voort met een elektrische step.

Het was een beeld (zie hierboven) dat al snel viraal ging op het web. "Gelukkig stond er een medewerker om de hoek met die step", legt Bossuyt uit. "In vogelvlucht is het maar 50 meter lopen, maar de VIP-tent neemt de ruimte tussen de streep en het podium in. Anders moeten we over een drassig veld, dus kiezen we er maar voor om een omweg van een kilometer te maken."

BEKIJK - Rik Bossuyt rent eerst Van Aert achterna, en springt daarna op een step:

Videospeler inladen...

Bodyshaming

Bij andere koersen staat het podium meestal vlak naast de streep. "Dan ben ik niet veel in beeld", vertelt Bossuyt. "Na KBK is dat dus wel het geval en krijg ik altijd de meeste reacties. Helaas zitten er dan ook negatieve bij. Mensen die opmerkingen maken over mijn gewicht of zeggen dat ik eigenlijk overbodig ben. Spijtig."

Bossuyt was alvast niet aan zijn proefstuk toe. "Vorig jaar reed ik nog met een fiets naast Tiesj Benoot (zie hieronder) en daar kwam ook al veel reactie op, maar dit jaar was het nog erger. Nochtans, de step is wel handiger dan de fiets om te manoeuvreren. Misschien moet ik elk jaar een ander vervoermiddel kiezen", lacht hij.

BEKIJK - Rik Bossuyt naast Benoot vorig jaar:

Videospeler inladen...

Praatje maken met renners

"De meeste renners kennen mij al. Of ze veel tegen mij vertellen, hangt af van de renner. Marianne Vos heeft bijvoorbeeld na de Omloop veel tegen mij gesproken. Van Aert is iets stiller. Hoe dan ook, het doet er eigenlijk niet toe wat ik uitsteek. We zijn er voor de renners, zij zijn de belangrijkste figuren."

Meest gelezen