De Russische minister van Financiën Anton Siloeanov.
Volledig scherm
De Russische minister van Financiën Anton Siloeanov. © Photo News

Rusland dreigt met tegenactie bij beslaglegging bevroren tegoeden

Rusland zal terugslaan als de bevroren buitenlandse bezittingen van het land door de Verenigde Staten en zijn bondgenoten in beslag worden genomen. Dat zei de Russische minister van Financiën Anton Siloeanov in een interview met de staatsnieuwsdienst RIA Novosti. “Wij hebben ook bevroren tegoeden, die niet minder zijn dan het Westen heeft”, verklaarde Siloeanov, die daarbij niet aangaf welke westerse bezittingen hij precies bedoelde.

33 reacties

  • Linda Deyaert

    2 maanden geleden
    Alsof Rusland rekening zou houden met het internationaal recht. Tegoeden afpakken zonder meer.
  • walter De Witte

    2 maanden geleden
    Oei oei die Rus dreigt hetzelfde te doen met westerse tegoeden. Onze moedige politiekers zullen al gauw hun staart intrekken en beginnen twijfelen.
  • Danny Schoofs

    2 maanden geleden
    Rusland heeft allang alles (gedwongen) genationaliseerd, met als excuus, dat't ging om partijen/landen, die 'vijandig' stonden tov Rusland. Ook hebben ze duizenden vliegtuigenin beslag genomen (gestolen), van buitenlandse vliegmaatschappijen... Tijd dat de 'Westerse wereld' dezelfde tactiek gebruik, als schadevergoeding, voor wat Rusland zich heeft toegeëigend...
  • Joost Vandenabeele

    2 maanden geleden
    Moeten wel betalen voor al de schade aangericht in Oekraine. Dus bevroren tegoeden daarvoor aanspreken. Hun keuze om oorlog te voeren en bommen af te schieten.
  • Yolande MARIS

    2 maanden geleden
    Ja,de EU politiekers zijn op rooftocht en iedereen moet er aan geloven .Degene die er nu akkoord meegaan dat ze privé personen hun centen in beslag nemen ,denk eens goed na, uw portefeuille is ook al geleegd en er staat ons nog meer te wachten want de uitredings vergoedingen van onze politici gaat moeten we ook nog ophoesten en ons sociaal systeem is geplunderd.