BELGA / Photo News
Volledig scherm
© BELGA / Photo News

Hoeveel verdienden Van der Poel en Van Aert aan hun crosswinter en wie was de grootverdiener?

Met de traditionele Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle viel zondag het doek over het veldritseizoen 2023-2024. De prijzen zijn verdeeld, het geld ook. Wie zijn de grootverdieners (M/V) van de voorbije crosswinter? En wat puurden Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock financieel uit hun strak afgelijnde programma? Ontdek het hier.

26 reacties

  • Koen Jacobs

    2 maanden geleden
    Als je de startpremies erbij telt, ziet die top 10 er helemaal anders uit.
  • Johan hendrickx

    2 maanden geleden
    Als er geld te verdienen valt, staan de hollanders in de top. Dus veel Vlaams geld vloeit naar daar.
  • Gerard Stevens

    2 maanden geleden
    Ik ga eerlijk zijn, uiteraard is het peanuts in vergelijking met sommige andere sporten maar ik dacht dat de inkomsten (qua prijzengeld) van de topverdieners in het veldrijden toch ook al een stuk hoger lagen dan dit.
  • Gino Van Laetem

    2 maanden geleden
    De centen zijn welverdiend. Men zou beter die voetballers wat minder betalen.
  • Dries De Smet

    2 maanden geleden
    @Marcel De Geest : als we daar de onkosten moeten van aftrekken, dan moeten we eerst wel de startgelden daaraan toevoegen.... Wat Iserbyt betreft is dat per cross die niet tot de WB behoort zo´n 5.000 euro... dus tel er eerst maar +/- 120.000€ bij alvorens de onkosten te verrekenen. Voor andere renners - Bvb WvA en MvdP - lopen de startgelden per cross nog veel hoger op en die komen dan ondanks het rijden van een pak minder crossen toch ook leuk een eind boven de 100.000 uit...