Bewoonster in shock na ongeval met vrachtwagens

© Streetview

Een ongeval met twee vrachtwagens op de Haachtsesteenweg in Steenokkerzeel heeft maandagochtend voor heel wat schade en verkeershinder gezorgd. Dat meldt de lokale politie. Een woning raakte ernstig beschadigd bij het ongeval en door de aanrijding was de Haachtsesteenweg een tijd volledig afgesloten. Eén persoon raakte lichtgewond. De bewoonster van het huis verkeerde in shock.

Het ongeval gebeurde maandagochtend omstreeks 06.30 uur toen een vrachtwagen op de Haachtsesteenweg rechtsaf wilde slaan om een bedrijventerrein op te rijden. Een tweede vrachtwagen, die achter de eerste reed, had dat niet tijdig opgemerkt en botste tegen zijn voorligger. De tweede vrachtwagen werd door de klap weggekatapulteerd, ging door de middenberm, reed een verlichtingspaal omver en eindigde met een klap tegen de achterzijde van een woning.

Bewoonster in shock

Die woning raakte zwaar beschadigd en de bewoonster was in shock. De bestuurder van de truck werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar bleek uiteindelijk slechts lichtgewond. De bestuurder van de eerste truck bleef ongedeerd.

Afgesloten in beide richtingen

Door het ongeval moest de Haachtsesteenweg een tijd afgesloten worden in beide richtingen. Na ongeveer 45 minuten kon de weg weer gedeeltelijk vrijgegeven worden, maar zowel op de Haachtsesteenweg als op de andere wegen in de regio Steenokkerzeel, Kampenhout, Vilvoorde en Kortenberg stonden er intussen al lange files. Op de Haachtsesteenweg moet de aangereden verlichtingspaal nog hersteld worden. Ook moet de verongelukte truck nog getakeld worden, zodat de hinder daar nog enige tijd zal duren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen