Een ster kreeg hij niet voor La Rigue, maar wel een verzameling Michelinbordjes van zijn collega’s© fvv

Voor het eerst in 30 jaar is Peter Goossens geen sterrenchef

Voor het eerst sinds 1994 had Peter Goossens bij de voorstelling van een nieuwe Michelingids geen sterren op zak. Zijn nieuwe zaak La Rigue in Knokke, kreeg er geen.

Een staande ovatie én een podium vol sterrenchefs om hem te eren. Dat kreeg Peter Goossens van Michelin en alle aanwezigen voor zijn lange carrière die hij eind 2023 afsloot in het Hof van Cleve. Maar een eerste ster voor zijn nieuwe restaurant La Rigue in Knokke, kwam er niet. Al liet Goossens het niet aan zijn hart komen. “Sowieso ben je sterrenchef voor het leven. En het is ook nooit de bedoeling geweest om daar een ster te halen. Het is een zaak waar je 120 à 150 man kan zetten. We willen er goeie gastronomie geven, maar het is een brasseriekeuken. Een lekkere, dat wel, maar daar moet je het ook bij houden.” Nochtans ging Michelin er wel gaan eten. “Verschillende keren”, zegt hoofdredacteur Werner Loens. “Het is een mooie zaak met een goed niveau van keuken, maar het mist nog een beetje stabiliteit en schwung.”

ANALYSE. Antwerpse records sneuvelen op Michelin-uitreiking en dat hoeft geen eindhalte te zijn

Goossens zelf onthield vooral het eerbetoon. “Dat was zeer emotioneel. Ik wist van niets. Mij was gevraagd om de twee sterren uit te reiken en plots stond de zaal recht en dat podium vol chefs die me één van hun eigen Michelinplakkaatjes gaven. Ik zal moeten bijbouwen om die allemaal op te hangen.” (csn)

OVERZICHT. Twee nieuwe sterrenrestaurants in onze provincie: bekijk hier de volledige Antwerpse lijst

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER