© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Kort

CO-intoxicatie bijna fataal voor gezin met vier kinderen in Eksel

Hechtel-Eksel -

De brandweer heeft maandagochtend vier kinderen uit een huis op de Wijchmaalsebaan in Eksel moeten halen. De ouders waren al in het ziekenhuis, omdat moeder zich misselijk voelde. Toen de hulpverleners in de gaten kregen dat het om CO-intoxicatie ging, werd meteen groot alarm geslagen.

Maandag in de vroege ochtend boden de ouders zich aan op de spoeddienst van het ziekenhuis in Overpelt. De moeder voelde zich niet goed. Na wat korte onderzoeken werd duidelijk dat de vrouw bevangen was door CO. Meteen werd de brandweer Noord-Limburg opgeroepen omdat de ouders snel hadden doorgegeven dat er nog vier jonge kinderen in het huis waren.

De brandweermannen gingen binnen via een raam dat deels openstond. De vier kinderen konden veilig uit het huis worden gehaald. Ze werden in twee ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Een van de kinderen was er op het eerste gezicht erg aan toe.

Na de juiste verzorging mocht het hele gezin in de voormiddag alweer naar huis. De ruimtes waren intussen ook opnieuw veilig. De te hoge CO-waarden hadden waarschijnlijk te maken met een verwarmingsketel die slecht was afgesteld. (mm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer