© AP

Jon Dahl Tomasson is de nieuwe bondscoach van Zweden

De Zweedse voetbalbond (SvFF) heeft maandag Jon Dahl Tomasson aangesteld als nieuwe bondscoach. De 47-jarige Deen is de opvolger van de Zweed Janne Andersson, die in november afscheid nam nadat hij er niet in slaagde de Zweden naar het EK in Duitsland (14 juni-14 juli) te loodsen. Zweden werd derde in kwalificatiegroep F, die werd gewonnen door de Rode Duivels.

Bron: BELGA

De voormalige topaanvaller maakte naam in Zweden door twee landstitels te veroveren met topclub Malmö (2020 en 2021). Verder was hij de voorbije jaren ook coach van Excelsior en Vitesse in Nederland. Zijn laatste werkgever was Blackburn Rovers. Hij verliet de Engelse tweedeklasser eerder deze maand in onderling overleg met het bestuur. Tomasson was ook assistent bij de Deense nationale ploeg tussen 2016 en 2019.

De nieuwe bondscoach begint volgende maand aan zijn opdracht met twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Portugal en Albanië. Hij neemt de Nederlander Remy Reijnierse mee als assistent. Het doel is kwalificatie voor het WK van 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Zijn contract loopt tot na het WK.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer