Zinho Vanheusden moest op bezoek bij Union met helse rugpijnen van het veld gedragen worden.© BELGA

Vanheusden mag ziekenhuis verlaten: MRI-scan gepland voor later deze week

Goed nieuws van Zinho Vanheusden. De aanvoerder van Standard is maandagavond ontslagen uit het Brusselse Erasmusziekenhuis na zijn zware val tijdens Union-Standard. Een MRI-scan zal later deze week moeten uitwijzen of Vanheusden dit seizoen nog in actie kan komen.

Zondagavond, enkele uren na de wedstrijd, was er al het geruststellende nieuws dat Vanheusden geen breuken had opgelopen bij zijn val. Wel kampte de verdediger met helse pijnen, veroorzaakt door een eerder ontstane hernia, die een klap had gekregen bij de val. Vanheusden kreeg morfine toegediend en kon zich in de nacht van zondag op maandag nauwelijks bewegen, maar in de loop van maandag begon hij zich beter te voelen en kreeg hij de toestemming om het ziekenhuis te verlaten.

Voor de medische opvolging doet Vanheusden een beroep op een gerenommeerde rugspecialist. Woensdag of donderdag ondergaat hij een MRI-scan die meer duidelijkheid moet geven over de ernst van zijn blessure. In het beste geval kan het probleem worden verholpen met een simpele infiltratie en moet de verdediger maar één of twee wedstrijden missen. In het slechtste geval moet hij onder het mes en zit zijn seizoen erop.(thst)

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik