© AFP

AS Roma en invaller Romelu Lukaku kloppen Torino na hattrick Paulo Dybala, Galatasaray en Dries Mertens blijven winnen

AS Roma heeft maandag op de 26e speeldag van de Serie A een 3-2 overwinning behaald tegen Torino. Romelu Lukaku startte op de bank en kwam even voorbij het uur als invaller op het terrein. Paulo Dybala was de grote held. De Argentijn maakte alle drie de Romeinse doelpunten.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Lukaku kreeg rust van coach Daniele De Rossi. Hij begon zo voor het eerst sinds zijn debuutwedstrijd voor Roma begin september op de bank aan een Serie A-duel. Zonder Lukaku nam Paulo Dybala zijn ploeg bij de hand. Hij was goed voor een hattrick (42., 58. en 69.). Bij zijn laatste treffer gaf Lukaku de assist. Voor Torino vond Duvan Zapata (44.) de weg naar de netten. Een laat eigen doelpunt van Dean Huijsen (89.) bracht de Romeinen niet meer in verlegenheid.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

AS Roma is zesde in de tussenstand van de Serie A, met 44 punten. Het verrassende Bologna, dat als vierde de laatste Champions League-plaats bezet, telt vier punten meer.

Galatasaray en Dries Mertens blijven intussen op kop in Turkije. Gala won maandag met 2-1 van Antalyaspor dankzij twee goals van Muhammed Kerem Akturkoglu (12. en 45.+1). De buitenspeler kwam op het uur nog dicht bij een hattrick, maar miste een penalty. Voor Antalyaspor scoorde de Nederlander Sander van de Streek (33.). Mertens werd twee minuten voor tijd naar de kant gehaald. Galatasaray staat na 27 speeldagen op kop, met 72 punten. Het won zijn laatste acht competitieduels. Eerste achtervolger Fenerbahçe en Michy Batshuayi, de tegenstanders van Union in de achtste finales van de Conference League, volgen op twee punten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer