© REUTERS

FA Cup-sprookje van zesdeklasser Maidstone eindigt met forfaitnederlaag in Coventry

Het avontuur van zesdeklasser Maidstone United is maandag geëindigd in de achtste finales van de FA Cup. Het verloor met 5-0 bij tweedeklasser Coventry, een club die 95 plaatsen hoger gerangschikt staat in de Engelse voetbalpiramide.

Raf Hermans
Bron: BELGA

De semiprofs uit Kent, die achtste staan in de National League South, stonden na de eerste helft al met de rug tegen de muur na een hattrick van Ellis Simms (9., 14. en 35.). Fabio Tavares (88. en 90.+2) legde in het slot met twee goals de eindstand vast.

© Action Images via Reuters

Maidstone United bereikte de achtste finales van de FA Cup na overwinningen tegen vierdeklasser Barrow, derdeklasser Stevenage en tweedeklasser Ipswich Town, een team dat strijdt voor promotie naar de Premier League.

Het was van 1978 en de Blythe Spartans geleden dat een team dat niet in de vijf hoogste divisies in Engeland speelt zich kon plaatsen voor de laatste zestien van de FA Cup.

Na afloop van de partij in de Building Society Arena werden de spelers en staf van Maidstone United luid toegejuicht door de meegereisde fans.

© AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer