Model en influencer Silvana meteen weggestemd in ‘Het onbekende’: “Afgerekend op mijn looks”

De vooroordelen over missen de kop indrukken. Dat wilde Silvana Spyros doen in ‘Het onbekende’. Maar na enkele minuten werd de ex-Miss Limburg al weggestemd. “Ik heb spijt dat ik roze droeg.”

Ze had nog maar enkele slokken van haar welkomstdrankje genomen of Silvana Spyros moest alweer vertrekken in Het onbekende. Tijdens de eerste opdracht moest meteen iemand naar huis gestemd worden, en Silvana - of ‘dame in het roze’ - was de ongelukkige. Met vier van de acht stemmen werd Silvana of “dame in het roze” zo de eerste afvaller.

LEES OOK. Lotte Cruysberghs (28) leert zichzelf op een andere manier kennen in ‘Het Onbekende’: ”Ik ben een controlefreak en houd niet van verrassingen” 

Gelukkig kwam ze door een twist in een nieuw team terecht, en moest ze nog niet echt naar huis. Desondanks was het pijnlijk om door de rest meteen aan de kant gezet te worden. “Het was heel duidelijk dat er op basis van het uiterlijk gestemd was. Roze werd afgestraft, dus ik had heel veel spijt dat ik die kleur droeg”, blikt Silvana terug.

“Ik startte het programma echt met heel veel zelfzekerheid. Ik wou mezelf bewijzen en keihard mijn best doen om de vooroordelen tegenover missen tegen te gaan, en dan gebeurt zoiets. Ik weet dat mensen soms een vertekend beeld hebben. Als ze horen dat ik influencer ben en aan Miss België heb meegedaan, verwachten ze dat ik een dom poppemieke ben. Dat wilde ik echt ontkrachten”, zegt de 27-jarige met twee masterdiploma’s.

“Dit moest het avontuur van mijn leven worden en ik heb niet eens het eerste reclameblok gehaald. Toen ik mijn medekandidaten achteraf terugzag, excuseerden ze zich wel omdat ze op mij gestemd hadden. Volgens hen was dat omdat ik als laatste was toegekomen.” Silvana is zeker niet boos op de anderen. “En achteraf kon ik het ook wel relativeren, maar het was toen gewoon erg pijnlijk dat ik niet de kans had gekregen om mij te bewijzen.” (nco)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER