De studentenprotesten waaien ook over naar ons land.
Volledig scherm
De studentenprotesten waaien ook over naar ons land. © ID/ Fred Debrock

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Studenten eisen dat UGent samenwerking met Israëlische instellingen verbreekt: "Anders bezetten we vanaf maandag universiteitsgebouw”

In het Ufo-gebouw van de Gentse universiteit hebben meer dan honderd studenten een vreedzame actie gehouden om aandacht te vragen voor de situatie in de Gazastrook en voor de klimaatcrisis. De studenten van de organisaties End Fossil Gent en Ghent Students For Palestine eisen onder meer dat de UGent de samenwerking met Israëlische instellingen verbreekt. Als er niet op die vraag wordt ingegaan, dreigen ze ermee om vanaf maandag een universiteitsgebouw te bezetten. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

732 reacties

  • Els Van der BEMPT

    6 uur geleden
    Geen enkele normale mens zal de afschuwelijke gebeurtenissen sinds 75 jaar geleden tot nu toe aanvaarden.
  • Joris Peeters

    14 uur geleden
    Hamas is de oorzaak... De Palestijnse bevolking wist natuurlijk van niets terwijl heel Gaza met tunnels voorzien werd. Israël heeft geen keus. Doorgaan tot het einde. Terugstappen betekent een signaal aan alle Islamitische groeperingen dat ze dit ongestraft kunnen doen. Hamas, IS, Islamitische Jihad, Hezbollah, Al Qaida, ... allemaal hetzelfde met uiteindelijk allemaal hetzelfde doel...
  • johan debue

    15 uur geleden
    40 miljard voor de heropbouw wie zal dat betalen ? Wie wapens levert moet het maar eens doen maar dat zal weeral niet gebeuren.
  • philippe fogel

    17 uur geleden
    dit zijn geen onderhandelingen.hamas probeert tid te winnen en netanyahu kan geen beslissingen nemen.geen enkele land ter wereld zou de afschuwelijke gebeurtenissen van 7 oktober aanvaard hebben.
  • Dirk Vade

    1 dag geleden
    Turkeije, toch een land die het goede voorbeeld geeft. Waar blijven al die 'menswaardige' westerse landen? Schande dat Europa deze genocide blijft goedkeuren.