Jesse Baird (rechts) en Luke Davies.

Twee lichamen gevonden in de zoektocht naar verdwenen Australische tv-presentator

De Australische politie zegt dat er twee lichamen zijn gevonden tijdens de zoektocht naar het vermiste echtpaar Jesse Baird en Luke Davies uit Sydney.

lto

“We hebben er alle vertrouwen in dat we Luke en Jesse hebben gevonden,” zei Karen Webb, commissaris van politie NSW.

Beaumont Lamarre-Condon, een politieagent die ooit een relatie had met tv-presentator Jesse Baird, werd vorige week beschuldigd van vermeende moord op het paar. Er werd bij Baird een projectiel en kogel omhulsel gevonden dat bij het wapen van Lamarre-Condon hoorde.

De politie zei dat na dagenlang te hebben geweigerd om mee te werken aan het onderzoek, Lamarre-Condon dinsdagochtend eindelijk bekendmaakte waar de twee lichamen zich bevonden.

Rechercheurs hadden in het weekend een nieuwe plaats delict vastgesteld in Bungonia, waar de lichamen uiteindelijk op een landgoed ontdekt werden.

Hoofdinspecteur Daniel Doherty zei dat de stoffelijke overschotten waren gevonden “vlakbij de ingang van het landgoed” en dat er pogingen waren gedaan “om de lichamen te bedekken met stenen en puin”.

Volgens de politie werden er “twee surftassen” zijn gebruikt om het overleden echtpaar te vervoeren vanaf het huis in Sydney, waar ze vermoedelijk zijn vermoord. Duikers waren al dagen bezig met het afzoeken van dammen en landbouwgrond in het landelijke gebied - dat twee uur ten zuiden van Sydney ligt - nadat daar in het weekend een nieuwe plaats delict was ontdekt.

Bij het huis van Jesse worden bloemen gelegd.© EPA-EFE

De politie ging dinsdag op zoek naar de twee lichamen in Bungonia.© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer