Vladimir Poetin.
Volledig scherm
Vladimir Poetin. © AFP

Expert: “Poetin moet Rusland in een ‘permanente staat van oorlog’ houden om aan de macht te blijven”

Volgens de Franse politicologe en Ruslandexperte Marie Mendras heeft Poetin de logica van een “paranoïde leider”. De Russische president behoudt zijn macht door politiek geweld, conflicten en een permanente staat van oorlog. “De man zit in overlevingsmodus”, legde Mendras, professor aan de prestigieuze Sciences Po in Parijs, uit aan nieuwszender ‘France 24'.

44 reacties

  • Rudi Adriaensen

    2 maanden geleden
    Maar Rusland is nog helemaal niet in oorlog , dit is nog steeds een speciale militaire operatie , met zeer beperkte inzet en middelen en nu heeft NATO al problemen om Rusland te stoppen , wel NATO dacht de bovenhand te hebben bij een eventuele confrontatie maar dat was een grote misrekening.
  • Christine Laevers

    2 maanden geleden
    Hans Voet : ik ben het met u eens. Ik denk echter dat de oorlog in Oekraïene (een geluk bij een ongeluk) Europa heeft wakkergeschud. Qua militaire know-how moet Europa niet voor de VS onderdoen. Vooral Frankrijk niet : land, lucht, ter zee. Frankrijk is de derde grootste wapenexportateur ter wereld. Ik wist het niet en viel uit de lucht. Onderschat het creatieve, innovatieve Oekraïene ook niet. Als we willen, kunnen we perfect onafhankelijk worden van de VS wapens.
  • Ludo Van Damme

    2 maanden geleden
    Trump en zijn Republikeinen laten Oekraine in de steek.
  • Sam Bedfort

    2 maanden geleden
    De VS beschermt de Oekraïners niet, beschermt de vrede in Europa niet. Ze beschermen hun 46 labo's waar volgens Nuland biowapens geproduceerd worden, ze beschermen de graanschuur, de kerncentrale. Verder zijn ze ook een digitale voorbeeldstaat aan het maken met DIIA, dat ze in het ganse westen willen installeren. Dat daar niets over gezegd wordt is vreemd.
  • hans voet

    2 maanden geleden
    De USA produceert meer oorlogseconomie dan de volgende 15 landen samen. En dat heeft hen geen windeieren gelegd. Niet eerlijk, noch ethisch, noch moreel correct, maar wel steenrijk mee geworden.