Vladimir Poetins greep op Rusland lijkt onwrikbaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Vladimir Poetins greep op Rusland lijkt onwrikbaar. © AFP

Experts over Poetin die opvallend zeker is van zijn zaak: “Er is echt iets in hem veranderd”

Terwijl de oorlog in Oekraïne voortduurt, lijkt Vladimir Poetins greep op Rusland onwrikbaar. Achter de façade van onaantastbaarheid schuilt een man die is geobsedeerd door geschiedenis. “Hij wil herinnerd worden als een van de grote Russische veroveraars.” Drie experts vertellen over de man die graag de bullebak uitstraalt.

31 reacties

  • Etienne De Vreese

    2 maanden geleden
    Leiders ecxstremen groepen die naar het verleden willen terug gaan geschiedenis wantrouw je best.Grenzen zijn vele jaren geleden soms vast gelegd.Men leefd in het heden en moet toekomst gericht handelen.Spijtig genoeg doen dat niet alle leiders.Zelfs BDV vond het ok om Vlaanderen bij Nederland in te lijven.Geschiedenis ?
  • Etienne De Vreese

    2 maanden geleden
    Alle verdragen veegt hij van tafel.Met zij speciale operatie dacht hij na drie dagen Oekraïne na 30j onafhankelijkheid terug te onderwerpen aan een Sovjet regime.Ze zijn nu het 3de oorlogsjaar in gegaan.Zijn dreigementen met kern raketten steeds weer.Om dat hij zijn wil niet krijgt zou ik toch serieus nemen.Want als je als leider nog niet door heb dat mensen na 30j onafhankelijkheid jonge generaties niet meer naar een dictatuur Sovjet stijl terug willen.Is er psychische iets heel goed mis.
  • Jonathan Dekeyser

    2 maanden geleden
    Hieronder begrijpt men niet waarom 1 man zoveel macht kan hebben. Poetin op zich heeft geen macht. Echter de corruptie maakt hem sterk. Hij heeft zichzelf omringd door heel wat gelijkgezinden die allerlei mooie posities en functies bekleden. De dag dat er iemand uit zijn machtige groep niet meer in de pas loopt wordt die uit de weg geruimd en komt er een ander in de plaats. Netjes 'ja' knikken, bakken geld mee graaien en hun broodje is gebakken. Verdeel en heers strategie.
  • Kato De Cock

    2 maanden geleden
    @ Hugo Hofmans: Het Westen heeft alles al gedaan om Poetin te paaien. Op al zijn fratsen werd niet gereageerd (Georgie, Krim,...) . Er werd opnieuw handel gedreven, cyberaanvallen, de fakeverkiezingen, .... werden toegelaten. Alleen was nu de druppel teveel die het Westen niet meer kon slikken. Poetin is op macht belust en moet gestopt worden.
  • Willy Coppens

    2 maanden geleden
    Rutland heeft olie, gas en wil ook de graanschuur van de wereld in handen hebben kost wat kost.