Acute hersenaandoening doet ex-Anderlechtspeler in ziekenhuis belanden: Kristoffer Olsson (28) ligt al week aan de beademing

De Zweedse international Kristoffer Olsson van de Deense topclub Midtjylland ligt al sinds vorige week dinsdag aan de beademing in het Universitair Ziekenhuis van Aarhus, zo maakte zijn club dinsdag bekend.

Jens Heylen
Bron: BELGA

Volgens FC Midtjylland verloor de 28-jarige middenvelder vorige week thuis het bewustzijn, waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Daar ligt hij aan de beademing. Hij zou getroffen zijn door een ogenschijnlijk acute hersenaandoening. Een team van specialisten werkt nog aan een diagnose, om vervolgens de juiste behandeling te kunnen opstarten.

Olsson stond tussen juli 2021 en juli 2023 op de Anderlechtse loonlijst. Voor paars-wit kwam hij tot 48 duels. Na zijn eerste seizoen in Brussel werd hij al voor een jaar uitgeleend aan Midtjylland, dat hem vorige zomer definitief overnam met een contract tot medio 2026. Dit seizoen kwam hij al twintig keer in actie voor de club. 

Olsson is ook 47-voudig Zweeds international en was er twee keer bij in de EK-kwalificaties tegen de Rode Duivels. In maart in Stockholm was hij basisspeler, in de herfst van vorig jaar zat hij op de bank toen het duel in het Koning Boudewijnstadion definitief stopgezet werd bij de rust nadat er in Brussel een aanslag gepleegd was tegen Zweedse fans.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer