De Online Harms Act zou sociale mediabedrijven reguleren en online haat strenger bestraffen. (Rechts: Justin Trudeau)
Volledig scherm
De Online Harms Act zou sociale mediabedrijven reguleren en online haat strenger bestraffen. (Rechts: Justin Trudeau) © ThinkStock / Getty Images

Reguleren van sociale mediabedrijven en levenslange gevangenisstraf voor online haat: Canada stelt strenge “Online Harms Act” voor

Canada introduceert ingrijpende nieuwe regels voor online veiligheid. Het land diende een nieuw wetsvoorstel in om online misbruik tegen te gaan met zware straffen voor haatmisdrijven, bijvoorbeeld een levenslange gevangenisstraf voor het aanzetten tot genocide.

6 reacties

  • Tony Janssens

    2 maanden geleden
    Links probeert al lange tijd de vrijheid van meningsuiting de kop in te drukken toen bleek dat er ook niet-linkse meningen de ronde deden.
  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    Het is altijd een mes met twee kanten. Met de ene kant kan men er echt ongewenst gedrag mee beteugelen. En met de andere kant is het gemakkelijk om het te misbruiken vanuit een politiek, ideologisch of religieus beteugelend vingertje. Daarom is zo een algemene wet er misschien beter niet. En moet bij sanctioneren geval per geval afgewogen worden door justitie. Zonder dat dat de grenzeloze vrijheid moet betekenen om anderen schade toe te brengen.
  • Bart ermens

    2 maanden geleden
    Trudeau is op het matje geroepen voor "pesten" van de bevolking door rekeningen van stakers onterecht te blokkeren en door de stakers onterecht als extreem rechts weg te zetten. Dus volgens zijn eigen regels zou hij dan naar de gevangenis moeten. Voor een progressieve partij, lijkt dit toch eerder op regressieve maatregel. Ik snap dat er regels moeten zijn. Waar leg je de grens? Wat voor de ene aanvoelt als kritiek of humor voelt voor de betrokkene aan als haat. Wie bepaald waar de grens ligt?
  • Walter Decock

    2 maanden geleden
    Eindelijk een land dat paal en perk wil stellen aan alle internetbrol. Niets te vroeg, nu de rest nog. Het asociale van Facebook, instagram tik tok en co moet gestopt worden om de jeugd tegen zichzelf te beschermen en pesten of erger in te perken.
  • Peter Deroost

    2 maanden geleden
    Is levenslang daar even lang als hier?