De Deense premier Mette Frederiksen (links) en Russisch president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Deense premier Mette Frederiksen (links) en Russisch president Vladimir Poetin. © ANP / EPA / AFP

Deense premier waarschuwt “naïef” Europa: “Oekraïne is nog maar eerste doelwit van Rusland”

De Deense premier Mette Frederiksen heeft in een interview met de Britse zakenkrant ‘Financial Times’ gewaarschuwd dat Europa niet “naïef” mag zijn en moet vermijden om dezelfde fouten te maken als in de jaren 30 van vorige eeuw. Ze pleit ervoor om meer geld te investeren in de Europese defensie-industrie en die op te schalen, om het “imperialistische Rusland” in bedwang te houden. Want Oekraïne is nog maar het eerste doelwit, klinkt het onomwonden.

77 reacties

  • Filip Elgers

    2 maanden geleden
    @Ludo Vandamme: meer geld aan defensie en minder aan gezondheidszorg want om de kogels er ook weer uit te peuteren is nu ook weer niet de bedoeling,- meent men te denken.
  • Johnny Dujardin

    2 maanden geleden
    Europa zit vol afgedankte politiekers die een vluchtweg zoeken...zonder kan echter niet meer ! GELD zowel voor Europa of België is een groot probleem..een Euro leger had er allang moeten zijn....en België zoals het nu verdeeld is, is een vogel voor de kat....schaf 1/2 van de partijen en de poltiekers af en werk samen ipv te vechten voor de postjes...maar zal nooit lukken.! Macron, zal de boel moeten redden.
  • Christine Laevers

    2 maanden geleden
    Europa moet militair onafhankelijk worden van de VS, inclusief wapens kopen bij hen. We kunnen dat. Om de vier jaar is het dikke spanning in Europa: wie wordt president van de VS ? Een normaal mens of niet ? Hun belangen zijn onze Europese belangen niet. Als Trump het oké vindt dat Rusland zich mengt in de Amerikaanse verkiezingen ... Maar Rusland doet net hetzelfde in elke verkiezingsronde in elk Europees land. Fake news op grote schaal. Cyberattacks. Foreplay.
  • Ludo Van Damme

    2 maanden geleden
    Volgens N-VA en VB moeten wij meer geld uitgeven aan defensie ten koste van gezondheidszorg.
  • ben Verschuren

    2 maanden geleden
    Onze politiekers worden zwaar overbetaald. Geld verkwisten dat gaat hen goed af, geld beheren niet helaas. Wetende dat we het zwaarst belaste land ter wereld zijn (53%).