Fotomontage. De Franse president Emmanuel Macron / De Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
Fotomontage. De Franse president Emmanuel Macron / De Russische president Vladimir Poetin. © AFP / via REUTERS

Kremlin na uitspraken Macron over soldaten sturen naar Oekraïne: “NAVO-troepen in Oekraïne betekent conflict met de NAVO”

Een conflict tussen Rusland en de NAVO wordt “onvermijdelijk” als Europese NAVO-landen besluiten troepen naar Oekraïne te sturen. Met die waarschuwing reageert het Kremlin dinsdag op de uitspraken van de Franse president Emmanuel Macron gisteren.

139 reacties

  • Rudi Adriaensen

    2 maanden geleden
    Velen vergissen zich hier nogmaals, allemaal niet zo erg maar vergeet niet dat vandaag NATO en Amerika samen met Oekraïne tegen Rusland vecht met man en macht en Rusland is nog steeds in een beperkte militaire operatie ! als we nog meer lijnen overschrijden dan gaat dit een stapje hoger naar oorlog . bedenk wat je wenst .
  • Christine Laevers

    2 maanden geleden
    De top-bijeenkomst gisteren in Parijs was geen NATO-bijeenkomst. Het was een initiatief van Macron, rap georganiseerd op een week tijd. Er zijn al Amerikaanse, Franse en Britse militairen in Oekraïene : technische adviseurs, inlichtingen. Niets is uitgesloten : bv troepen plaatsen ten westen van de Dnjepr. Duitsland kan al niets doen, want dat staat zo in hun grondwet. De VS, Frankrijk en het VK hebben militaire basissen in andere landen op vraag van die landen. Wat is het probleem ?
  • pierre de wilde

    2 maanden geleden
    Het standpunt van de navo t.o.v. oekraìne was simpel. Ofwel gaven ze geen enkele steun met wapens ofwel begonnen ze een oorlog met rusland. Angst is de grote boosdoener alsook het eeuwig getouwtrek van de europese landen.
  • Jo Bosman

    2 maanden geleden
    Het Spaans en Franse legioen behoren niet tot de navo !
  • Hugo Wils

    2 maanden geleden
    Mijnheer Verelst, sinds 2009 is Frankrijk militair terug bij de NAVO! Dit gebeurde door president Sarkozy! In de jaren 60 verlieten ze het bondgenootschap onder De Gaulle! Dit is trouwens de reden waarom het hoofdkwartier in Brussel werd gevestigd! Voordien was dit in Fontainebleau bij Parijs!