© Marcel van den Bergh

Gekantelde veevrachtwagen op E411 in Chanly kost elf koeien het leven

De snelweg E411 is in de nacht van maandag op dinsdag afgesloten voor verkeer. Ter hoogte van Chanly, in de provincie Luxemburg, kantelde een vrachtwagen die vee vervoerde. Dat melden verschillende media. Elf koeien kwamen om het leven.

Bron: BELGA

Het ongeluk vond plaats kort voor 23 uur maandagavond. De bestuurder zou op de vluchtstrook zijn gereden en kantelde toen hij zijn weg probeerde te corrigeren. Dat meldt de eerste schepen van de gemeente Wellin, Thierry Denoncin.

Er waren ongeveer veertig koeien aan boord van de veewagen, waarvan er elf stierven. Voor het ongeval werden verschillende brandweerkorpsen, de verkeerspolitie, de civiele bescherming en een dierenarts gemobiliseerd. Verschillende lokale boeren kwamen ook ter plaatse met veewagens om de overlevende koeien te bergen, voordat ze werden overgedragen aan een gespecialiseerd dierentransportbedrijf.

Vanwege het ongeluk werd de snelweg tot dinsdagochtend in beide richtingen afgesloten, zodat mogelijk ontsnapte koeien geen tweede ongeluk zouden veroorzaken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer