© Peter Geelen

Herkse wielrenster en dochter van oud-coureur hangt fiets aan de haak

Herk-de-Stad -

Zondag reed veldrijdster Suzanne Verhoeven (27) de allerlaatste wedstrijd uit haar carrière. Voor de Herkse betekende de Sluitingsprijs in Oostmalle het einde van tien jaar veldrijden.

Kurt Frederickx

In die tien jaar verzamelde de renster uit Schakkebroek een mooi palmares: een Belgische titel bij de beloften, twee bij de clubrensters en enkele knappe resultaten in nationale en internationale wedstrijden. Haar carrière sloot ze af bij het Belgische team van De Ceuster Bonache Cycling Team.

Na haar topsportcarrière is Verhoeven klaar voor een volgend hoofdstuk. “Dit is het afscheid waarvan je als renster alleen maar kan dromen. De komende weken ga ik wat bekomen van het lange crosseizoen, alhoewel ik ondertussen al uitkijk naar de nieuwe dingen die er op mijn pad komen”, benadrukt ze.

(lees verder onder de foto)

© Peter Geelen

Na haar carrière blijft de Herkse op vrijwillige basis aan de slag als trainster van Team Kempen. “Daarnaast zie ik een rol als wieleranaliste of -commentator zeker zitten. Een paar weken geleden mocht ik dat al doen in het omkaderingsprogramma rond het WK veldrijden op Sporza en dat is mij heel goed bevallen. Het was fijn om twee dagen aan te schuiven bij Karl Vannieuwkerke aan tafel. Daarvoor mogen ze mij altijd bellen”, besluit de Herkse bachelor ‘Sport en bewegen’.

Verhoeven is ook de dochter van voormalig Nederlands wielrenner Nico Verhoeven, die onder meer de openingsrit won in de Ronde van Frankrijk in 1987.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer